Učenica OŠ „Kosta Todorović“ iz Skelana Anđela Katanić prva u RS

Od naših prijatelja iz Auto-moto saveza „Srebrenica-Bratunac“ dobili smo informaciju o uspjehu naše sugrađanke Anđele Katanić.

U prethodnoj sedmici, tokom četvrtka i petka, na sportskim terenima u Banji Vrućica kod Teslića održano je finalno republičko takmičenje „Djeca u saobraćaju 2019“ na kome je učestvovalo 38 ekipa sa 152 takmičara. Ekipe su bile sastavljene od 4 učenika i to 2 dječaka i 2 djevojčice koji su rođeni 2007, 2008. ili 2009. godine. Oni su se takmičili u dvije discipline – poznavanje pravila bezbjednosti ponašanja u saobraćaju (teoretski dio ispita) i vožnja na poligonu spretnosti (praktični dio ispita).

Ekipu AMD „Srebrenica – Bratunac“ iz Bratunca činili su učenici OŠ „Kosta Todorović“ iz Skelana i to: Andjela Katanić – četvrti razred, Ljubiša Krsmanović – peti razred, Elena Marković i Mateja Savic – šesti razred.

U kategoriji djevojčica prvo mjesto osvojila je Anđela Katanić, učenica četvrtog razreda OŠ „Kosta Todorović“ iz Skelana, a u ekipnom plasmanu ova ekipa osvojila je 21. mjesto.

Ovu tradicionalnu manifestaciju organizuju Auto-moto savez Republike Srpske i 49 auto-moto društava.

Čestitke našoj Anđeli, učitelju Ljubimku Kataniću – vođi ekipe i OŠ „Kosta Todorović“ iz Skelana.