У ВЛАСЕНИЦИ ДВА ПУТА ОБОРЕН РЕКОРД СТАЗЕ

25.07.2021 Piše: urednik
Vlasenica auto trka
auto trkee
Ауто трке
Auto trke

Осамнаеста послијератна ауто-трка у Власеници остаће запамћена по томе што је два пута оборен рекорд стазе. У првој трци Салих Љубијанкић из АМK Цазин је оборио рекорд који је сам поставио 2019, и стазу дугу 5 650 метара прешао за 2:56,024, док је Мирослав Јосиповић из АМKK Фамспорт Модрича, у другој трци био још бољи, и са временом 2:55, 101 поставио тежак задатак свим будућим возачима који ће возити у Власеници.
  
   Трку, која је прославила пунољетство, обиљежио је и повратак Суада Хоте на стазу, послије пар година паузе, као и учешће најмлађег возача, дванаестогодишњег Данијела Лучића, који је легендарном стазом први пут прошао картингом.

У генералном пласману није било великих изненађења. На побједничко постоље попео се Салих Љубијанкић, други је био Мирослав Јосиповић, а треће мјесто заузао је Бранимир Симић из АМKK Оптима Моторспорт.

  Kао и увијек, у Власеници су били сви они који нешто значе у свијету аутомобилизма, па је на трци учествовало 30 возача. Важно је поменути да је АМД Власеница на овој трци имала чак четири возача – три такмичара и возача картинга.

  Брдска ауто-трка у Власеници бодује се за Шампионат БиХ и Отворено првенство Републике Српске, а вози се на једној од најатрактивнијих, најбржих, али и најбезбједнијих стаза на територији бивше Југославије, дугој 5 650, а широкој 6 метара, на дионици пута М 19, Власеница – Хан Пијесак.

 Организатори трке су АМД Власеница, АМС РС и САKС РС, а генерални покровитељ Општина Власеница.