U Srebrenici predstavljeno bosanskohercegovačko izdanje ASBO Magazina

Foto: ASBO Magazin

Dobili smo saopštenje Udruženja ,,Sara“ Srebrenica, koje vam prenosimo.

,,Dana 22.03.2021. godine u Srebrenici je predstavljeno bosanskohercegovačko izdanje ASBO Magazina u saradnji sa udruženjem Sara-Srebrenica.
ASBO je nezavisna publikacija koju je osnovala Fondacija D kao produžetak svoje misije otkrivanja i prikazivanja novih talenata, kako u Velikoj Britaniji tako i na međunarodnom planu. Prvo bosanskohercegovačko izdanje magazina ima za cilj da prikaže umjetničke talente i potencijale Bosanaca i Hercegovaca kako bi ih osnažio i pružio međunarodnu platformu da podijele svoj rad, ideje i mišljenja o muzici, modi, umjetnosti i kinematografiji.
Kako bi proizveo bosanskohercegovačko izdanje, ASBO je radio sa Centrom za postkonfliktna istraživanja (CPI) iz Sarajeva i omladinskim dopisnicima Balkan Diskursa koji su proizveli većinu sadržaja za magazin. Inspirisani ovom saradnjom, tokom 2021. godine, CPI i Balkan Diskurs će kreirati dva proširena izdanja magazina koji će u narednom periodu nositi naziv MIR i fokusirati se prvenstveno na priče mladih iz BiH i regije Zapadnog Balkana.
Više o radu omladinskih dopisnika i njihovim tekstovima možete pronaći i na www.balkandiskurs.com. “