U Bratuncu zatvoreni kontrolni punktovi

Štab za vanredne situacije u Bratuncu upoznat je na današnjoj redovnoj sjednici da se na području ove opštine u kućnoj izolaciji nalazi 12 osoba i da ni za jedno lice nije istekao vremenski period, koji je određen mjerom nadzora.
Štab je, takođe upoznat, da nijedna od 12 kontrolisanih osoba nije prekršila mjeru nadzora.
Na sjednici je rečeno da u poslednja 24 časanije bilo kršenja policijskog časa koji traje od 22 časa do 5 časova, ali da je zabilježen jedan slučaj kršenja mjere obaveznog nošenja zaštitne maske na javnim mjestima.
Načelnik opštine Nedeljko Mlađenović informisao je članove štaba da su juče zatvoreni kontrolni punktovi u Konjević Polju i Polomu, koje je ovaj štab formirao s ciljem da zaštiti lokalno stanovništvo od pojave virusa korona.
On je istakao da se na području ove opštine planski  provode  sve mjere koje je uveo ovaj štab, uz preporuke i odluke Republičkog štaba za vanredne situacije.
Sa današnje sjednice poručeno je studentima da je Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske objavilo na svojoj internet stranici (http://mnrvoid.vladars.net) upitnik namijenjen državljanima Republike Srpske koji studiraju na inostranim visokoškolskim ustanovama radi ostvarivanja prava na besplatno testiranje na covid-19 u cilju ispunjavanja studentskih obaveza.
Za organizaciju i sprovođenje testiranja po utvrđenim prioritetima, zadužen je Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, a troškove testiranja snosi Vlada RS.