U BRATUNCU ZATVOREN KARANTIN

U Bratuncu je danas zatvoren karantin u staroj zgradi Doma zdravlja, a osobe koje su bile smještene u tom karantinu upućene su u kućnu izolaciju, saopšteno je na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije na kojoj je rečeno da je ta odluka donesena u skladu sa juče donesenim zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije o prestanku rada lokalnih karantina.

Članovi bratunačkog štaba upoznati su da testiranja na virus korona neće plaćati učenici i studenti koji se školuju izvan Republike Srpske i da će te troškove, kako je juče saopšteno iz Republičkog štaba za vanredne situacije, snositi Vlada Republike Srpske.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović rekao je na današnjoj sjednici da će biti zatvoreni kontrolni punktovi u Konjević Polju i Polomu. On je rekao da je, u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, dozvoljeno okupljanje maksimalno 50 osoba, ali da se ne preporučuju masovna okupljanja.

Na sjednici je bilo riječi i  o radnom vremenu u kafićima i drugim objektima koji rade. Poručeno je da je radno vrijeme u svim lokalima i radnjama do 19 časova i da se vlasnici moraju pridržavati svih mjera zaštite od virusa korona.

Štab je upoznat da se pod nadzorom trenutno nalazi 12 osoba i da su četiri izašle iz nadzora. Prilikom kontrole utvrđeno je da svih 13 osoba poštuju mjeru nadzora, koja im je određena.

Štab je na današnjoj sjednici informisan da nije bilo kršenja policijskog časa, ali da je zabilježen jedan prekršaj zbog nenošenja zaštitne maske na javnom mjestu.

Izvor: opstinabratunac.com