U BRATUNCU UVEDENE STROŽIJE MJERE ZAŠTITE OD VIRUSA KORONA

Foto: Opština Bratunac

Opštinski štab za vanredne situacije u Bratuncu ocijenio je da je zbog nepovoljne epidemiološke situacije i povećanja broja zaraženih virusom korona, potrebno uvesti dodatne mjere zaštite, koje će biti precizirane u novoj naredbi ovog štaba. Načelnik opštine i komandant Štaba Srđan Rankić istakao je na današnjoj 102.sjednici, da neće biti tolerancije kada je u pitanju sprovođenje mjera koje su uvedene u cilju zaštite stanovništva od širenja virusa korona.

Važno nam je da sačuvamo zdravlje ljudi, jer je evidentno da virus pojačava intenzitet. Moramo izvršiti kontrolu i dezinfekciju opremljenog namjenskog  prostora u Domu zdravlja, u slučaju potrebe smještaja oboljelih od posledica virusa korona, naglasio je načelnik Rankić.

Štab je na današnjoj sjednici upoznat da je u Bratuncu trenutno pozitivno na virus korona 27 osoba, te da seu kućnoj izolaciji nalaze 32 osobe. Prema podacima lokalnog Doma zdravlja, na bolničkom liječenju nalazi se jedna osoba.

Štab je, takođe upoznat, da je broj zaraženih virusom korona u ovom mjesecu, tri puta veći u odnosu na februar ove godine.

Na današnjoj sjednici štaba, a na pridelog načelnika opštine Srđana Rankića, usvojen je Zaključak Vlade i Republičkog štaba za vanredne situacije, koji je donesen 21.marta. Procjenjujući  da je epidemiološka situacija u Bratuncu trenutno nepovoljna, odlučeno je da se uvedu strožije mjere zaštite, koje će biti navedene u novoj naredbi.

U Bratuncu će,između ostalog, biti strogo zabranjene sve igre na sreću, ograničen broj lica u marketima (10), bankama, šalter-sali i drugim uslužnim objektima (2), uz dezinfekciju i obavezno nošenje zaštitnih maski.

Štab  je odlučio da se svakodnevno vrši dezinfekcija ulaza javnih ustanova i preduzeća, te  haustora  i ulaza u stambene zgrade na području opštine Bratunac.

Izvor: opstinabratunac.com