U Bratuncu pod nadzorom 10 osoba, u karantinu dvije

Štab za vanredne situacije u Bratuncu upoznat je na današnjoj sjednici da se na području ove opštine pod nadzorom trenutno nalazi deset osoba,  dvije su izašle iz nadzora, a u karantinu se nalaze dvije osobe. Članovi štaba informisani su da nijedno, od šest kontrolisanih lica, nije kršilo mjeru nadzora, dok su zabilježena dva slučaja kršenja policijskog časa.
Na sjednici je dogovoreno da se nastavi redovno provođenje mjera zaštite od virusa korona na cijeloj teritoriji ove opštine. Načelnik opštine Nedeljko Mlađenović zatražio je da se pojača dezinfekcija javnih površina u urbanom dijelu Bratunca i prigradskim naseljima.
Bratunački Štab za vanredne situacije  odlučio je da od Republičkog štaba zatraži da se preciznije definiše način prelaska granice radi obavljanja poljoprivrednih radova. Kako je rečeno na sjednici, zahtjev će biti upućen zbog eventualne zloupotrebe tog zaključka, a u cilju prevencije i suzbijanja širenja virusa korona i zaštite lokalnog stanovništva od pojave zaraznih bolesti izazvanih tim virusom.
Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak koji se odnosi na državljane Bosne i Hercegovine i Republike Srpske i susjednih država koji ulaze i izlaze iz Srpske isključivo radi obavljanja poljoprivrednih radova na zemljištu čiji su vlasnici, odnosno posjednici. Oni su dužni da na graničnom prelazu na teritoriji Republike Srpske, pored identifikaconog dokumenta, predoče da su vlasnici, odnosno posjednici poljoprivrednog zemljišta, čije je obrađivanje razlog za ulazak, odnosno izlazak iz Republike Srpske.
Izvor: www.opstinabratunac.com