U Bratuncu održan koncert Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije

U okviru manifestacije “Dani Srbije u Srpskoj”, večeras je u Domu kulture u Bratuncu održan concert Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije.

Osam godina se održava manifestacija “Dani Srpske u Srbiji”, a ovo je prvi put da se ovakva manifestacija održava u RS.

U manifestaciji su učešća uzele četiri kulturne institucije u RS, među njima i Dom kulture Bratunac.

“Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo domaćini ovakvog događaja i što na taj način dajemo doprinos manifestaciji ‘Dani Srbije u Srpskoj’. Zadovoljni smo što smo prepoznati kao kulturna institucija koja je jedna od vodećih u RS. Predstavnici ministarstava bili su na nekoliko manifestacija i svidjelo im se to što su vidjeli. Mi jesmo mala opština i mala ustanova, ali mislim da događajima koje organizujemo govorimo drugačije. Dva puta smo već u toku ove godine na repertoaru imali klasičnu muziku, mislim da smo opravdali povjerenje”, izjavio je Radovan Petković, direktor Doma kulture Bratunac.

Publika je večeras u Domu kulture mogla uživati u remek-djelima napisanim za gudački kvartet, u djelima Ludviga van Betovena i Jozefa Hajdna.

“Veoma se radujemo, ovakvi projekti su veoma bitni za naše dvije sestrinske zemlje, i drago nam je da to nije samo politička saradnja nego i kulturna saradnja i saradnja nas umetnika i umetničkih institucija. Raduje nas što smo tu, nemamo tremu, postoji samo uzbuđenje kao kada nekome dragom dođete u goste i želite da se predstavite u najboljem svetlu. Nebitno nam je gde sviramo, da li je to Njujork, Peking, Beograd ili Bratunac, sviramo sa istim entuzijazmom”, rekla je Jelena  Dragnić, prva violina Beogradske filharmonije i Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije.

Gudački kvartet Beogradske filharmonije osnovan je 2011. godine i čine ga Jelena Dragnić, Vladan Lončar, Boris Brezovac i Aleksandar Latković.