U Bratuncu obilježen Svjetski dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bratunac, Vatrogasno-spasilačka jedinica Bratunac i Auto-moto društvo „Srebrenica“ obilježili su Svjetski dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.

U skladu sa preporukama UN-a koje su donesene 2005. godine, svake treće nedjelje u novembru od strane sve većeg broja zemalja širom svijeta obilježava se taj dan.

Članovi sekcije Prve pomoći OO Crvenog krsta Bratunac izveli su pokaznu vježbu pružanja prve pomoći uz realistički prikaz saobraćajne nezgode, gdje je usljed klizavog kolovoza i neprilagođene brzine došlo do nesreće u kojoj su povrijeđena tri lica koja su se nalazila u vozilu. Realistički su prikazane povrede koje najčešće nastaju pri ovakvim nezgodama.

Ciljevi obilježavanja Svjetskog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda su :

– Da se sjetimo ljudi poginulih u saobraćajnim nezgodama i da se pokaže saosjećanje prema patnjama ožalošćenih porodica

– Da se skrene pažnja na broj poginulih i nastradalih u saobraćajnim nezgodama i potencijalni rizik za sve učesnike u saobraćaju

– Da se podigne svijest o veličini i uticaju saobraćajnih nezgoda na porodice poginulih, nastradalih i na samo društvo, kao i potrebe za poboljšavanjem njege nakon saobraćajne nezgode i podrške za ožalošćene i povređene, navodi se u saopštenju OO CK Bratunac.