U Bratuncu nema pozitivnih na virus korona

Na području opštine Bratunac nema pozitivnih na virus korona, izjavio je danas novinarima načelnik opštine Nedeljko Mlađenović poslije sjednice Opštinskog štaba za vanredne situacije, na kojoj je razmatrano trenutno stanje u ovoj lokalnoj zajednici kada je u pitanju provođenje mjera zaštite od pojave korona virusa.
On je i danas izrazio zahvalnost građanima što su shvatili ozbiljnost situacije i poštuju mjere zaštite, koje Štab preduzima i provodi.
Članovi štaba upoznati su da se pod nadzorom (u kućnoj izolaciji) trenutno nalazi 16 osoba, te da će iz karantina u kojem je smješteno sedam osoba, danas izaći četiri.
Iz Policijske stanice Bratunac upoznali su Štab da nije bilo kkršenja policijskog časa, ali da je tokom jučerašnjeg dana zabilježen jedan slučaj kršenja mjere zabrane kretanja za lica starija od 65 godina. Tom licu izdat je prekršajni nalog o novčanoj kazni.
Bratunačka policija je, takođe upoznala Štab, da je juče Jedinica žandarmerije kontrolisala kretanje ljudi i poštovanje mjera zaštite od virusa korona na području opštine Bratunac.
Iz Vatrogasne jedinice Bratunac rekli su da je juče, brzom intervencijom ove jedinice, ugašen požar, koji je izbio na području Zalužja.