Tri porodice iz Vlasenice dobijaju nove stambene objekte u okviru Programa za oporavak od poplava!

U okviru Programa oporavka od poplava, još tri porodice iz Vlasenice, čije su kuće stradale u poplavama i klizištima 2014. godine, uskoro će useliti u nove stambene objekte.U nove kuće useliće porodice Jovanović i Vasiljković u naselju Dragasevac i porodica Klještan u Lukama.

“Pošto živimo u lošim uslovima, ne radimo nigdje, ova će nam kuća dobro doći i svima se zahvaljujem. Radimo privatno, kako umijemo da se snalazimo, i što se tiče načelnika nije pomoć samo ova kuća, mnogo se toga ovdje uradilo, struja, rasvjeta, internet, voda, asfalt”, rekao je Mikajlo Vasiljković, korisnik projekta.

Stanimir Jovanović iz Dragasevca, koji je u 2014. godine ostao bez krova nad glavom, nije krio zadovoljstvo što će najzad ponovo osjetiti toplinu porodičnog doma.
“Ovo će nam dobro doći, riješeno nam je stambeno pitanje. Ne radi se nigdje, nemaš uslova da bi kupio novu kuću, da bi renovirao, da bi napravio. Riješili smo taj jedan veliki problem”, dodao je Jovanović.

Predstavnici opštine kažu da su zadovoljni urađenim i da će korisnici uskoro imati novi dom.
“Kako su nam najavili iz firme koja je izvođač radova, radovi bi trebali da budu gotovi za 7-10 dana i nadamo se da bi porodice mogli da usele u svoje objekte” , kaže Željko Damnjanović, šef odsjeka za razvoj u Opštinskoj upravi opštine Vlasenica.

“Zaista mi je drago da danas u samoj završnici ovih objekata imamo šta i da vidimo i drago mi je da čujem od njih i svih ljudi ovdje da su zadovoljni onim što je urađeno. Objekti su urađeni od najboljih materijala”, nadovezao se načelnik opštine Vlasenica, Miroslav Kraljević.

Vrijednost Programa je 15 miliona evra, a finansira ga Evropska unija u iznosu 12, 5 miliona evra, u saradnji sa UNDP, vladama Republike Srpske i Federacije BiH i lokalnim vlastima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *