Tragedija na “Rajskoj plaži“

Dječak K.C. (15) utopio se juče na “Rajskoj plaži“. Tragedija se dogodila oko 16.30.

“Policijskoj stanici Bratunac, 11.08.2019. godine oko 16,45 časova, prijavljeno je da se u rijeci Drini, područje opštine Bratunac, utopilo maloljetno lice. Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Bratunac i pripadnici Doma zdravlja Bratunac koji su lice prevezli u Dom zdravlja, gdje je konstatovana smrt od strane dežurnog ljekara. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina i sve dalje mjere i radnje preduzimaće se po njegovim instrukcijama i nadzorom“ rekao je Miljan Bobar, portparol PU Zvornik.

Iz Doma zdravlja Bratunac rekli su nam da je dječak dovezen bez svijesti i da nije davao znakove života. Urađena je kardio – pulmunalna reanimacija, koja je započeta na plaži, nastavljena u sanitetu i u prostorijama Hitne medicinske. Tačan uzrok smrti za sada nije poznat, jer porodica još uvijek nije dala saglasnost za obdukciju.

Pričali smo i sa Slavoljubom Mlađenovićem iz eko-rafting kluba “Rajska plaža“.

“U periodu od 16.00 do 16.30 imali smo veliki rast nivoa vode u kratkom intervalu. Procjena je da je na plaži juče bilo nekih 4.000 ljudi. Smatra se da na 400 ljudi treba 5 spasilaca, što znači da je juče na plaži trebalo biti nekoliko desetina spasilaca da bi se brinulo o bezbjednosti. Apelujemo na roditelje da posebno obrate pažnju na djecu od 12 do 18 godina. kao i na to da svi obrate pažnju na ulazak u vodu zbog velike temperaturne razlike.“

Za sada nismo uspjeli  da dobijemo izjavu direktora Turističke organizacije Bratunac, jer se nalazi na putu.