''Tema dana'' - Šahisti iz Bratunca treći na prvenstvu Republike Srpske

22.08.2019 Piše: urednik

Šahovski klub ''Bratunac'' osvojio je treće mjesto u Prvoj ligi Republike Srpske. Takmičenje je održano u Banji Dvorovi od 10. do 18. avgusta. Tim povodom, u emisiji ''Tema dana'' našeg radija, ugostili smo Milorada Stanojevića, predsjednika ŠK ''Bratunac''.

''Osvojili smo treće mjesto na prvenstvu Republike Srpske, mada smo prije početka turnira očekivali i da budemo prvi. Zaista je malo nedostajalo, jer smo poraženi samo od kluba iz Brčkog, minimalno 2,5 : 3,5 i to zbog par sitnih previda. Na turniru su nastupili Đorđe Stojanović, Marko Stojanović, profesor Vojo Pantelić, Predrag Srećković i dva pojačanja Milovanović i Radlovački, koji već duže vremena nastupaju za naš klub na prve dvije table. Moram da naglasim da smo aktuelni šampioni Kupa Republike Srpske, takmičenja koje smo prošle godine osvojili po drugi put, i branićemo tu titulu u novembru. Razlika je što se u ovom takmičenju igra na četiri table'' rekao je za početak Stanojević.

Dotakli smo se i ostalih stvari vezanih za klub.

''Klub smo osnovali 2013. godine i onda smo u drugoj sezoni ušli u Prvu ligu Republike Srpske, pa smo i tu osvojili titulu i igrali Premijer ligu BiH dvije sezone. Jednom smo bili šesti, a drugi put osmi, nakon čega smo se vratili u Prvu ligu Republike Srpske. Osvojili smo i dva Kupa Republike Srpske. Trenutno imamo 28 članova, a naš glavni cilj je da što više mladih počne da se bavi šahom. U jednom periodu je škola šaha radila jako dobro, ali se to izgubilo i pokušaćemo da je ponovo pokrenemo. Planiramo da do kraja godine održimo i klupsko prvenstvo'' prokomentarisao je predsjednik ŠK ''Bratunac''.

Bratunac je ostao bez jednog od najpoznatijih šahista prije nekoliko dana.

''Nažalost, preminuo je Dobrisav Stojanović, jedan od naših najboljih šahista. On je prošle godine bio najbolji igrač na Kupu Republike Srpske, takmičenju koje smo osvojili. Želim da iskažem saučešće porodici i da kažem da smo igrali i za njega ovaj turnir'' rekao je Milorad Stanojević.

M.V.