„Tema dana“ sa Željkom Katanić

U današnjoj emisiji „Tema dana“ ugostili smo predsjednicu Udruženja „Leptir“ i predstavnicu Sportskog saveza nedovoljno razvijenih lica Republike Srpske, Željku Katanić. Naša današnja emisija bila je sportskog karaktera, sa akcentom na lica umanjenih intelektulanih sposobnosti. Sa Željkom smo razgovarali o utiscima sa Sportskog sajma, koji je održan u Banjaluci, ali i o planovima Udruženja „Leptir“.

„Prelijepo je bilo na sajmu. Ja sam već treća godina tamo, gdje vidite četrdeset sportskih saveza koji su se predstavili sa svojim rezultatima i mogućnostima, gdje rade i šta rade. Tu je bilo i desetak fakulteta za fizičku kulturu i sport, te Zavod za medicinu rada i sporta, koji je posebno značajan kako za validne, tako i sportiste, tako i sa invaliditetom. Osim toga, tu su bili i proizvođači sportskih rekvizita, opreme i prehane.

Mi smo od 31. maja do 1. juna organizatori jedne velike sportske manifestacije u Srebrenici u sklopu manifestacije „Dani Srebrenice 2019“. Biće organizovana centralna manifestacija „Evropska sedmica fudbala“, gdje očekujemo oko 120 sportista iz BiH, Srbije i Hrvatske. Ove godine stavljamo fokus na ženski fodbal, kako bismo ukazali na borbu protiv diskriminacije žena. Nadamo se da će građanstvo to podržati i pozivam sve da dođu na stadion „Guber“ u Srebrenici i da podrže naše sportiste. Manifestacija počinje od 10 časova i 30 minuta“- rekla je u našoj emisiji, između ostalog Željka Katanić.