“Tema dana“ – početak košarkaške sezone za KK “Bratunac TRB“

Danas smo u rubrici “Tema dana“ našeg radio “Jutarnjeg programa“ ugostili košarkaše KK “Bratunac TRB“ Dejana Ćupa i Gorana Vučićevića. Sa njima smo pričali o početku sezone, ali i predstavili su se našim slušaocima, jer su nvoi igrači u klubu.

“Karijeru sam počeo u “Igokei“. Igrao sam, u međuvremenu, za brojne klubove, bio sam dugo u Sloveniji, kao i na Kipru. Prethodnu sezonu sam proveo u mostaskom “Studentu“ i imao sam priliku da igram u Bratuncu. Takođe, prije desetak godina bio sam u Bratuncu na “Košarkaškom saboru“ Srbije i Republike Srpske. Oba puta sam se uvjerio da ljudi u Bratuncu vole košarku i da je dvorana uvijek puna.  Očekujem veliku podršku u predstojećoj sezoni. Iza nas je pripremni period i zadovoljni smo kako smo radili. Očekujem da dobro uđemo u sezonu i, naravno, cilj je da pobjeđujemo. Prvi protivnik je “Promo“ Donji Vakuf. Znam nekoliko njihovih igrača sa kojima sam se susretao. Očekujem da dobro odigramo ovaj meč i da pobjedom uđemo u novu sezonu. Gledali smo neke njihove snimke iz pripremnog perioda, ali ipak pripremni period često ne znači ništa“ rekao je Dejan Ćup.

“Ja sam iz Čačka, prošao sam sve mlađe kategorije “Borca“. Proteklu sezonu sam proveo u ekipi “Iskra Svit“ u Slovačkoj i igrali smo polufinale prvenstva. U razgovoru sa Mladenom Pantićem i Radenkom Pilčevićem, koji su takođe iz Čačka, odlučio sam da dođem u Bratunac i da zajedno igramo. Što se tiče Lige BiH, odigrao sam jednu sezonu za bijeljinski “Radnik“. Od prvog meča u sezoni očekujem da odigramo dobro i da počnemo sezonu trijumfom. Ne znam nikoga od igrača ekipe iz Donjeg Vakufa, jer se nismo susretali ranije. Gledali smo snimke i shvatili da je atmosfera u njihovoj dvorani prilično “vrela“. Ići ćemo od meča do meča, svaki naredni meč je najbitniji. I ja bih pozvao navijače da nas podrže tokom predstojeće sezone, jer je to važno za svakog igrača“ istakao je Goran Vučićević.

KK “Bratunac TRB“ prvi meč igra u nedjelju u Donjem Vakufu, od 19 časova.

Piše: M.V.