“Tema dana“ – OŠ “Vuk Karadžić“ u kvizu “Nauči se čovječe“

Danas smo u “Temi dana“ na našem radiju ugostili Andreu Gvozdenović i Olju Babić, koje su predstavljale OŠ “Vuk Karadžić“ u kvizu “Nauči se čovječe“ na RTRS-u. Takođe, ugostili smo i profesora Željka Vojičića, koji je bio zadužen da pripremi tim za kviz. Članovi tima bili su još Veljko Dragičević i Uroš Ćirković.

“Utisci su odlični. Družili smo se sa članovima drugih ekipa, grad je lijep, sve je bilo odlično. Najteža pitanja su, možda, bila iz istorije, a najlakša iz opšte kulture. Snimanje je trajalo oko četiri sata, bilo je malo naporno, ali smo imali određene pauze, gdje smo mogli i da se podsjetimo nekih stvari pomoću tableta koje smo koristili u pripremi“ rekla nam je Andrea Gvozdenović, kapiten ekipe.

“Mislim da treba da budemo zadovoljni nastupom, mada nismo prošli u naredni krug takmičenja. Postojala je mala trema, jer su svi reflektori i kamere bili upereni u nas. Pošto sam sad deveti razred, učestvovala bih opet u ovom kvizu, ako se bude ponovo snimao naredne godine“ dodala je Olja Babić.

“Kviz je odličan. Organizovan je u saradnji RTRS-a i Republičkog pedagoškog zavoda. Mi smo ušli u taj takmičarski krug, među 32 škole. Nismo prošli prvi krug, ali sam zadovoljan nastupom. Smatram da ovakvi događaji na zanimljiv način približavaju djeci gradivo, a to je uvijek cilj. Ono što smatram da bi možda bilo bolje u samom kvizu jeste da treba uvesti pravu kocku prilikom bacanja, da ne određuje kompjuter. Iskoristili smo priliku i da prošetamo gradom. Pored članova ekipe, sa nama je išlo i oko dvadesetoro djece koja su nam pružala podršku“ zaključio je profesor Željko Vojičić.

Piše: M.V.