Tema dana – odbojkašice iz Bratunca druge na Sportskim igrama mladih

Nastavljaju se odlični rezultati bratunačkih odbojkašica. Na nedavno odigranom finalnom turniru Sportskih igara za cijelu BiH, pionirska ekipa ŽOK “Bratunac“ osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju. Tim povodom, ugostili smo u našem radio programu odbojkašice Renatu Stjepanović i Tatjanu Brklju, kao i njihovog trenera Radovana Petkovića.

“Utisci su odlični. Ostvarili smo znatno bolji rezultat nego prošle godine. Mislim da je prelomni trenutak bio set protiv ekipe iz Gradiške, kada smo gubile 9:1 i velikom serijom uspjele da preokrenemo rezultat. To je bilo četvrtfinale, a Gradiška je prošlogodišnji šampion ovog takmičenja. Ako bih izdvajala najbolju stvar sa ovog turnira, to je druženje sa članovima drugih ekipa. Neke smo znale iz ranijih susreta, neke tek sad upoznale“ rekla je Renata Stjepanović.

“Pipremale smo se nekih sedam dana, jer je trenutno pauza u sezoni. Pošto smo igrale tri meča uzastopno tokom finalnog dana, umor nas je stigao u završnici finala. Bilo je naporno biti skoro pet sati na terenu bez prestanka. Taj brejk finala je bio uzbudljiv, bilo je i par sumnjivih sudijskih odluka, na koje je čak i publika negodovala. Složila bih se sa Renatom da je druženje najbolji utisak ovog turnira“ dodala je Tatjana Brklja.

“Na našem turniru učestvovale su 22 ekipe. To je najveći broj što se tiče svih sportova, sa muškom konkurencijom ukupno 35. Skoro sve ekipe su bile iz klubova koji redovno treniraju, a par ekipa su bile škole odbojke. Raspored nam nije išao na ruku, prvog dana smo odigrali jedan meč, pa onda jedan na početku drugog dana i onda već pomenuta tri uzastopna meča. U četvrtfinalu smo pobijedili Gradišku, u polufinalu Bijeljinu i onda poraz u finalu od Doboja. U tom finalu nas je malo stigao umor. Od pionirske selekcije mnogo očekujemo u narednoj sezoni, kao i od seniorske, gdje smatram da smo favoriti za plasman u Prvu ligu Republike Srpske“ prokomentarisao je trener Radovan Petković.

M.V.