"Tema dana" - Najava audicije za Ritam Evrope i 4. Festivala ruskog filma - Gost: Radovan Petković

28.01.2020 Piše: urednik

U današnjoj emisiji "Tema dana" ugostili smo Radovana Petkovića, direktora Doma kulture u Bratuncu. Sa njim smo razgovarali o predstojećim kulturnim dešavanjima koja će obilježiti januar i februar.

"Sutra, dakle 29. januara, sa početkom u 11 časova u Domu kulture u Bratuncu, tačnije u kino sali, održaće se audicija za Ritam Evrope. U pitanju je najveće muzičko takmičenje u zemlji, namjenjeno takmičarima uzrasta od 12 do 20 godina, odnosno talentovanoj omladini Republike Srpske. Činjenica je da u našem gradu ima mnogo talentovane djece, evo prije par dana u kino sali je održana Svetosavska akademija na kojoj je učestvovalo minimalno troje sjajnih mladih solo pjevača. Tako da ne sumnjam da će Bratunac sa svojim predstavnicima opravdati očekivanja.", ističe naš gost.

Odabrane, njih 5-6, će pripremati umjetnički tim koji je radio sa takmičarima iz emisije "Tvoje lice zvuči poznato".  Svaki učesnik Ritma Evrope pripremiće jednu pjesmu na stranom jeziku koju će vježbati u vremenskom periodu od šest mjeseci. Iako će svako pojedinačno nastupiti rezultatski će biti ocjenjeni kao tim. Zanimljiva je činjenica da će svaki učesnik dobiti pjesmu na jeziku iz drugog govornog područja, odnosno druge zemlje u kojoj će pobjednički tim imati priliku da boravi. Grad odakle bude pobjednička ekipa biće domaćin sljedećeg takmičenja Ritam Evrope.

"Takođe, već sljedeće sedmice organizujemo četvrti po redu Festival ruskog filma, koji će se održati od 3. do 8. februara. Ovaj festival, kao i prethodnih godina organizuje Dom kulture Bratunac u saradnji sa Ambasadom Rusije u BiH. Bratunčani će imati priliku da pogledaju šest filmova novije produkcije koji će se prikazivati od 20 časova. Pozivam sve da u što većem broju podrže ovu manifestaciju, ali ako ću se oslanjati na iskustvo prethodnih godina, ne sumnjam da će posjećenost biti velika.", za UPSMedia radio rekao je Radovan Petković, direktor Doma kulture u Bratuncu.

Program "Ritam Evrope" biće emitovan u maju ili junu uživo iz grada domaćina, a to je ove godine Istočno Sarajevo. Medijski pokrovitelj je Radio-televizija Republike Srpske.

Piše: A.A.