Tema dana – gosti Miloš Šarenac i Miloš Đurišić

U današnjoj Temi dana našeg radija ugostili smo Miloša Šarenca i Miloša Đurišića, košarkaše KK Bratunac TRB.

Sa najmlađim košarkašem seniorskog sastava bratunačkog kluba pričali smo o nastupu za reprezentaciju Republike Srpske, aktuelnoj sezoni i prvim minutima u seniorskoj košarci, kao i o nastupima za mlađe kategorije.

“Prethodne sedmice sa reprezentacijom Republike Srpske do 16 godina boravio sam u Sloveniji. Odigrali smo dva prijateljska meča protiv domaće reprezentacije. Nažalost, poraženi smo, ali nismo nezadovoljni nastupom, uzimajući u obzir da smo imali znatno manje vremena za pripremu od njih. Ova okupljanja su uvijek veliko iskustvo sa koga se može pokupiti dosta dobrih stvari i naučiti mnogo toga. Što se tiče prve sezone u seniorskom timu, upisao sam prve minute, kao i prva 4 poena protiv Vogošće. Cilj mi je da što više naučim i napredujem u svim segmentima igre. Ekipa igra odlično, imamo veliku podršku sa tribina i nadam se da će tako biti i u nastavku sezone. Pozvao bih sve da nas podrže u narednom duelu, u nedelju protiv Širokog. Takođe, ove sezone nastupam i za kadetsku i juniorsku selekciju“ rekao je Šarenac.

Sa novim pojačanjem KK Bratunac TRB, Milošem Đurišićem, razgovarali smo o njegovoj dosadašnjoj karijeri, prvim utiscima iz Bratunca i odličnom debitantskom nastupu.

“Košarku sam počeo igrati u rodnim Pljevljima. Potom sam 5 sezona bio u Mornaru iz Bara, odakle sam prešao u Teodo iz Tivta. Nakon toga, prvo inostrano iskustvo imao sam u Makedoniji da bih se potom vratio u Tivat. Igrao sam i za Ulcinjsku Rivijeru i Jedinstvo iz Bijelog Polja, a u Francuskoj sam nastupao za Aubenas. Prvi utisci iz Bratunca su odlični. Ekipa me je prihvatila, a to je najvažnije kada dođete u novu ekipu na polovini sezone. Zadovoljan sam prvim nastupom protiv Igokee, prvenstveno zbog pobjede, a potom i zbog ličnog učinka. Očekujem da ćemo ovako nastaviti i u daljem toku sezone. Ovo mi je prvi susret sa ligom Bosne i Hercegovine i izgleda mi da se igra fizički zahtjevnija košarka nego u Crnoj Gori. Velika je prednost kada igrate pred punom dvoranom, kao što je to slučaj u Bratuncu. Pozvao bih i ja publiku da nas podrži u narednom meču protiv Širokog“ prokomentarisao je Đurišić.

Bratunac TRB dočekaće Široki u nedjelju od 18 časova.

Piše: M.V.