Tema dana – gost Željko Lazić

Danas smo u Temi dana, u sklopu Novogodišnjeg programa, ugostili predsjednika FK Bratstvo Željka Lazića.

U prvom dijelu emisije napravili smo osvrt na godinu koja se polako završava.

“Prvi dio godine, kao što znate, igrali smo u Drugoj ligi Republike Srpske. Bili smo prvi ispod crte, a iz Regionalne lige Jug prvoplasirana ekipa nije željela da uđe u viši rang. Na kraju je to mjesto popunila ekipa koja je u Regoionalnoj ligi Jug završila kao četvrta, od ukupno šest ekipa. Četiri iste situacije u drugim rangovima su riješene tako što su opstale ekipe koje su bile prve ispod crte. Nakon prvog dijela sezone u Regionalnoj ligi Istok nalazimo se na poziciji broj osam, sa samo pet bodova manje od lidera Šekovića. Njih dočekujemo u prvom kolu nastavka i želimo odmah da smanjimo zaostatak na dva boda. Došlo je do promjena u savezu, pa će Prva liga Republike Srpske ponovo biti proširena na dvanaest ekipa, što će možda omogućiti da i drugoplasirani tim iz Regionalne lige Istok dođe do drugoligaškog ranga. Izuzetno smo zadovoljni nastupom u Kupu Republike Srpske, gdje smo prošli u šesnaest najboljih, dobili smo i Slaviju, koja igra Prvu ligu. Mislim da smo i protiv Tekstilca imali svoje šanse, a da nam je branio prvi golman vjerujem da se meč ne bi završio na način na koji se završio. Možda smo i neke prvenstvene bodovoe izgubili zbog potrošnje u Kupu, ali mislim da je vredjelo. Nisam u potpunosti zadovoljan prvim dijelom sezone, ali ne mogu reći da sam nezadovoljan“ rekao je Lazić.

Razgovarali smo planovima za narednu godinu.

“Naš cilj je plasman u viši rang. Imamo dogovore sa svim igračima do kraja sezone i nadamo se da će oni da ih ispoštuju. Ne postoje ugovori kao u Drugoj ligi, koji bi ih vezivali, ali vjerujem da će svako od njih ispoštovati dogovor. U slučaju da svi ostanu, plan je da se pojačamo na poziciji golmana i napadača. Želim da istaknem da se i mlađe kategorije takmiče, a mi većinu igrača crpimo upravo iz našeg omladinskog pogona“ dodao je naš sagovornik.

Dotakli smo se i nastupa na Novogodišnjem turniru u malom fudbalu “Bratunac 2019“.

“Večeras FK Bratstvo igra 1/4 finale i to protiv ekipe HE Green energy R za koju igraju, uglavnom, naši igrači. Moram istaći da je kvalitet turnira slabiji nego u prethodnom periodu i smatram da treba nešto uraditi po tom pitanju i uvesti neke promjene, prije svega u organizaciji“ zaključio je Željko Lazić.

Piše: M.V.