„Tema dana“ – Gost: Ševko Karić o potpisivanju korisnika Caritas projekta, kao i o novostima iz Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti

Današnji gost emisije „Tema dana“ bio je gospodin Ševko Karić, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Opštine Bratunac. Sa njim smo razgovarali o nizu aktivnosti koje sprovodi ovo Odjeljenje, ali i o novitetima koji će obilježiti ovu sedmicu.

„Ko što znate Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti sastoji se iz Odjeljenja za društvene djelatnosti i inspekcijske poslove, Inspekcije i Odsjeka za razvoj, u skopu kojih postoji više ogranaka čiji rukovodioci rade izvrstan posao. Naše Odjeljenje, a tako i Opština Bratunac, može se pohvaliti dobrim poslovanjem u 2017. i 2018. godini, iako bih 2019. godini izdvojio kao veoma plodnu na polju poslovanja. Tako smo u martu 2019. godine potpisali sporazum sa organizacijom Caritas, sa kojom poslujemo i dana danas. Sa njima smo uspjeli realizovati nekoliko projekata. Prvi je bio dodjela plastenika za 20 korisnika, koji su u ovom projektu učestvovali sa 20 %, Opština sa 40% i Caritas sa 40%. Smatram da je to velika pomoć i Opštine, i Caritas-a, jer je vrijednost plastenika od 100 m2 bila 2 500 km, od kojih je korisnik učestvovao sa 500 km. Sljedeći projekat obuhvatio je sisteme za navodnjavanje kada je dodjeljeno 58 sistema od planiranih 50.“, ističe naš gost.

Sljedeći projekat koji Opština Bratunac realizuje sa organizacijom Caritas je u završnoj fazi u kojoj će korisnici projekta u srijedu, 19. februara 2020.godine, u sali za sastanke u zgradi opštine Bratunac, potpisati ugovore za dodjelu freza, tj. moto-kopačica za plasteničku proizvodnju. 27 korisnika će potpisati ugovore, od planiranih 20.

„Takođe, napravljena je preliminarna rang lista za dodijelu studentskih stipendija gdje je od 156 prijavljenih, 150 njih imalo potpunu dokumentaciju. 54 studenta prve godine dobilo je stipendiju, a njih 69 za drugu, treću, četvrtu i petu godinu, spada u grupu studenata slabog materijalnog stanja. 27 studenata dobilo je stipendije na osnovu prosjeka. Pravo prigovora na preliminarnu listu imaju svi podnosioci prijava u roku od osam dana od objavljivanja liste.“, za UPSMedia radio rekao je gospodin Ševko Karić.

Sa sutrašnjim datumom, 18.2.2020, završava se Javni poziv za raspodjelu sredstava za sport, čiji budžet iznosi 350 000 km.

Piše: A.A.