Tema dana – gost Radovan Petković

U emisiji Tema dana našeg radija danas smo ugostili Radovana Petkovića, trenera ŽOK Bratunac.

Glavna tema razgovora bio je turnir prvenstva Republike Srpske za kadetkinje koji je održan u Bratuncu proteklog vikenda.

“Naša kadetska ekipa bila je najbolja na ovom turniru. Igrali smo protiv Glasinca iz Sokoca i Slavije iz Istočnog Sarajeva. To su klubovi čiji seniorski timovi koji igraju Prvu ligu Republike Srpske. Prvo smo savladali Glasinac sa 3:0, a onda Slaviju sa 3:1. Moram reći da sam zadovoljan kompletnim učinkom, ali sam nezadovoljan pristupom na 2:0 protiv Slavije, kada je malo nedostajalo do odemo u peti odlučujući set. Protiv ovakvih ekipa, svako opuštanje se kažnjava i moramo to da izbjegnemo. Ovu selekciju u februaru očekuje polufinalni turnir na kome će učestvovati tri ekipe i pobjednici svake od četiri grupe plasiraće se na finalni turnir, odnosno fajnal for“ rekao je Petković.

Razgovarali smo i o ostalim selekcijama.

“Juniorke su nastupile na turniru u Sokocu prije deset dana. Zabilježena je pobjeda protiv Jahorine, i to maksimalna 3:0. To je klub čija je seniorska ekipa prva u Prvoj ligi Republike Srpske, a većina njihovih juniorki je igrala za seniorski tim. U istom rangu igraju i seniorke Glasinca. Protiv njih smo izgubili prvi set 30:28, pošto smo propustili nekoliko set-lopti, a nakon toga u drugom setu smo ispustili prednost na šta su uticaj imale i neke sudijske odluke. Što se tiče seniorske i pionirske ekipe, one igraju klasičan ligaški sistem. Oba tima su izgubila po jedan meč, pionirke su prve, a seniorke druge. Pionirke su odavno obezbijedile plasman među 16 ekipa, tako da ćemo završna dva-tri kola ligaškog dijela uigravati neke odbojkašice koje su manje igrale. Od seniorki očekujemo da završe kao prve i onda da pokušamo izboriti plasman u Prvu ligu Republike Srpske. Seniorska ekipa je izgubila samo tri seta i to u onom meču kada smo poraženi od Libera. Njih, kao najvećeg rivala, očekujemo u februaru i siguran sam da smo kvalitetniji i da možemo preuzeti prvu poziciju. Pozvao bih sugrađane da podrže sve kategorije prisustvom na utakmicama. U svim selekcijama smo od nekih dvadeset mečeva izgubili samo tri, tako da ne možemo biti nezadovoljni“ zaključio je Radovan Petković.

Piše: M.V.