''Tema dana'' - gost Radovan Petković

18.09.2019 Piše: urednik

Danas smo u rubrici ''Tema dana'' emisije ''Jutarnji program'' razgovarali sa Radovanom Petkovićem, direktorom Doma kulture Bratunac i trenerom u ŽOK ''Bratunac''. U razgovoru sa njim smo povezali sport i kulturu.

U prvom dijelu tema razgovora bio je ŽOK ''Bratunac'' i pripreme za novu sezonu.

''Radimo već mjesec dana, od polovine avgusta. Imali smo i turnir u sklopu Sportskih igara mladih. Zadržali smo kompletnu ekipu od prošle sezone, a imamo i više veoma talentovanih pionirki, koje će naredne sezone dobiti priliku da se bore za startnu postavu. Uz to je ekipa iskusnija za godinu dana i kada sve to uzmemo u obzir, mislim da je kvalitet ekipe viši nego prošle godine. Smatram, a i neke analize to pokazuju, da smo favoriti za plasman u Prvu ligu Republike Srpske, uz ekipe iz Brčkog i Laktaša. U ženskoj odbojci je specifična situacija, jer se 24 ekipe bore za samo jedno mjesto u višem rangu. Sezona počinje u prvoj sedmici oktobra, a pored seniorske ekipe prijavili smo i sve ostale selekcije za takmičenje: pionirsku, kadetsku i juniorsku'' rekao je na ovu temu Petković.

U drugoj polovini emisije pričali smo aktivnostima Doma kulture Bratunac.

''Trenutno je u toku koncert klasične muzike, koji je počeo u 11 časova i sala je puna. Drugi koncert počinje u 12 časova. U narednom periodu nas očekuju ''Duhovne večeri'' koje organizujemo u saradnji sa Svetosavskom omladinskom zajednicom Bratunac. Potom ćemo, već 24. septembra, imati kulturno veče u sklopu Dana opštine Bratunac. Nastupiće KUD ''Most'', školski hor pod vođstvom profesorice Rade Jovanović, kao i više drugih umjetnika i talentovane djece iz Bratunca. Istim povodom, na Dan opštine 25. septembra, dolazi nam Branko ''Kockica'' sa predstavom ''Brankova gusarijada''. Doktorka Nada Vasić nam je pomogla oko organizovanja ove predstave. Ovo je ekskluzivna informacija za tu predstavu, a prvi put ću najaviti i to da ćemo početkom oktobra imati projekciju filma ''Vojna akademija''. Nakon toga, očekuje nas koncert gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije. Okviran termin za taj događaj je 11. oktobar. Želim da dodam da trenutno u maloj sali modna agencija ''Selekt'' vrši odabir mladih za modele'' prokomentarisao je ovu temu Radovan Petković.

Želimo mnogo uspjeha u radu ŽOK-u ''Bratunac'' i Domu kulture Bratunac.

Piše: M.V.