“Tema dana“ – gost Ljubiša Alempić

Danas smo u rubrici “Tema dana“, u sklopu “Jutarnjeg programa“ ugostili Ljubišu Alempića, direktora SŠC Bratunac. Sa njim smo razgovarali o upisu, kao i o predstojećoj školskoj godini i aktuelnostima u školi.

“Po prvi put za pet godina, upisali smo šest odjeljenja prve godine. Od 144 mjesta, koliko nam je odobrilo Ministarstvo prosvjete i kulture, popunili smo 136. Šest odjeljnja je iz tri struke, sa ukupno osam zanimanja. U elektro struci upisali smo dva odjeljenja: tehničare elktronike i kombinovano odjeljenje električari – autoelektričari. Građevinska struka ima, takođe, dva odjeljenja i to: jedno odjeljenje arhitektonskih tehničara i jedno odjeljenje građevinskih tehničara. U mašinskoj struci imamo tehničare “CNC“ tehnologije i kombinovano odjeljenje automehaničara i varilaca. Samo jedan nosilac “Vukove diplome“ iz Bratunca nije upisao školu kod nas, a njih sedam su u odjeljenju tehničara elektronike, koje ima deset učenika sa maksimalnim brojem bodova“ rekao je direktor Alempić.

Pričali smo i o pripremama za predstojeću školsku godinu i o zaključivanju još uvijek aktuelne školske godine.

“Mi smo se sa odmora vratili 12. avgusta i počeli aktivnosti sa Nastavnim vijećem. Trenutno privodimo kraju popravne ispite i spremni smo za početak nove školske godine. Juče je oko polovine našeg nastavnog osoblja bilo na seminaru u Bijeljini, koji organizuje Republički pedagoški zavod. U prvoj sedmici nam učenici završnih razreda idu na matursku ekskurziju u Španiju. Trenutno je prujavljeno 65 učenika, a polazak je planiran za 6. septembar“ zaključio je Ljubiša Alempić.

Piše: M.V.