“Tema dana“ – gost Dragan Bibić, trener KK “Guber“

U današnjoj radio rubrici “Tema dana“, u okviru “Jutarnjeg programa“, ugostili smo Dragana Bibića, trenera KK “Guber“. Povod za razgovor bio je početak košarkaške sezone za mlađe kategorije.

“Tokom predstojeće sezone, nakon nekoliko godina odsustva, imaćemo takmičarsku ekipu u pionirskom uzrastu, a imaćemo i ekipu za mini-basket, koja nije u takmičarskoj konkurenciji. Pioniri su uzrasta 2005. godište i mlađi, a važno je napomenuti da mi imamo samo jednog dječaka koji je rođen 2005. godine, ostali su svi mlađi. Oni će moći da nastupaju u pionirskom uzrastu i naredne sezone, kada će biti za godinu iskusniji. Sezona počinje sutra, kada gostujemo u Milićima. Pošto smo sa njima zamijenili domaćinstvo, gostujemo i u drugom kolu u Vlasenici, a za četrnaest dana igramo prvi meč na našem terenu. U ligi je deset ekipa iz bijeljinske regije. Mi očekujemo da budemo u gornjem dijelu tabele, jer je ekipa pokazala da može odlično da igra na različitim turnirima i djeca igraju zajedno tri-četiri godine. Sam rezultat u mlađim kategorijama nije uvijek prioritet, mislim da je važnije da djeca počnu da treniraju zbog zdravlja i da bi se malo odvojili od kompjutera. Iskoristio bih priliku da pozovem djecu da nam se pridruže. Treninzi su ponedjeljkom, srijedom i petkom na igralištu kod škole, a kada je loše vrijeme treniramo u dvorani“ rekao je, za početak, Bibić.

U drugom dijelu smo pričali o stanju u klubu, broju djece koja treniraju, a dotakli smo se i lokalnog derbija protiv KK “Bratunac“.

“Trenutno u klubu imamo tridesetoro djece, podijeljenih u tri kategorije. Želio bih da se zahvalim Opštini Srebrenica i načelniku Mladenu Grujičiću, jer nas oni najviše podržavaju i sponzorišu. Što se tiče lokalno derbija protiv “Bratunca“, mislim da je na programu polovinom narednog mjeseca. Ti mečevi su uvijek sjajni događaji. Moram istaći da su oni naši veliki sportski prijatelji. Takođe, želim da im čestitam na svemu što rade u ovih nekoliko godina, jer je velika stvar za našu regiju da imamo jedan tim u najvišem rangu, a nemaju ga neki veliki gradovi. Za kraj razgovora pozvao bih naše sugrađane da dođu i podrže nas u mečevima na domaćem terenu“ zaključio je trener KK “Guber“ Dragan Bibić.

Piše: M.V.