„Tema dana“ – 29.11.2019. – Gost Zijad Salimović, novi predsjednik FK „Guber“

U današnjem izdanju „Teme dana“ ugostili smo Zijada Salimovića, novoizabranog predsjednika Fudbalskog kluba „Guber“ Srebrenica. S njim smo razgovarali o trenutnom stanju u klubu, planovima za proljećni dio sezone, o zadržavanju statusa regionalnog ligaša…

„Ne znam da li je ovaj razgovor preuranjen, pošto je tek nekoliko dana prošlo otkako je izmijenjena uprava, kada sam na čelo Upravnog odbora izabran ja. Možda je rano da pričamo o svemu, ali eto, možemo da pričamo o nekim našim zadacima, aktivnostima, koje ćemo da radimo u periodu dok ne počne naredna polusezona. S tim u vezi, možemo da se pripremamo, da stvaramo bolje uslove, da obezbijedimo ljudima normalne uslove za treninge, za utakmice. U Upravni odbor izabrano je, po Statutu kluba, 13 članova, svi članovi su jednoglasno donijeli odluku da će se angažovati bez ikakve nadoknade. Mislim da ovaj tim može da uradi mnogo. Nadam se da, uz pomoć svih dobrih ljudi, možemo pomoći FK ‘Guber’, ne mora to biti samo novčana, već i neki drugi vid podrške, sve su ideje dobrodošle“, rekao je na početku razgovora Zijad Salimović.

Kako je rekao, nova uprava je odmah pristupila radu, a prva akcija biće održana već u nedjelju.

„Mi smo odmah oformili komisije za primopredaju, popis, od arhive, materijalno-tehničkih sredstava, obišli smo prostorije, vidjeli da to nije u dobrom stanju, recimo mi trenutno imamo četiri lopte, a trening nije pravi trening ako nema svaki fudbaler loptu, i odlučili smo da odmah napravimo neke prve korake. Zato pozivamo sve koji mogu da dođu u nedjelju, 1. decembra, oko 10 sati, da pomognu akciju čišćenja i sređivanja. Ako ima neko neku lopatu, grablje, kolica i slično može ponijeti. Na tribinama je isto katastrofalno stanje, mnogo otpadaka bačeno, da to sve pograbimo, na igralištu, oko igrališta. Pozivamo sve pristalice, prijatelje kluba da dođu na akciju, poslije ćemo sjesti, čuti prijedloge drugih ljudi, njihova mišljenja, možda da se odmah dogovorimo za narednu akciju. Potrebna je samo dobra volja, da pokušamo da vratimo ‘Guber’ na nivo kakav je uvijek zasluživao“, dodao je Salimović.

Ove godine Fudbalski klub „Guber“ proslavlja 95 godina postojanja, a kako ističe naš gost, nikada nije bio u težoj situaciji.

„Neću kritikovati raniju upravu, to ni meni ni ostalim članovima Upravnog odbora nije cilj. Bodovni saldo, uslovi – sve je loše, teško je, ove nam je sezone bitno da ostanemo u rangu. Treba da znate, koliko god klub pada, treba mu duplo više vremena i truda da se vrati na nekakav isti nivo. Što se tiče bodovnog salda, od 15 odigranih utakmica, odnosno 45 bodova, mi trenutno imamo pet bodova, zadnji smo, ali imamo i problem s obzirom da nismo otišli na zadnje gostovanje, tu nas očekuju i kazne, odnosno oduzimanje bodova, faktički mi startamo od nule. Ali tu smo da probamo, da damo sve od sebe. Već imamo nekih naznaka da možemo da dovedemo nekih par fudbalera, ali sve to mora biti u nekim dozvoljenim granicama, kada je riječ o novcu. Moramo raditi na timu, razgovorima sa fudbalerima, mislim da možemo vratiti neke fudbalere koji su bili po deset godina u FK ‘Guber’ i otišli su, radićemo na obogaćenju članova… FK ‘Guber’ ove godine proslavlja 95 godina postojanja, malo je klubova na prosotru BiH koji su stariji, a mogu vam reći da nikad nije bio u težem stanju nego sad, tako da ćemo dati sve od sebe da mu vratimo stari sjaj. Na kraju da napomenem, ovo su timski sportovi i potrebni su timski radovi. Pojedinac ne može sam. Timski rad i dogovor može donijeti uspjeh“, rekao je, između ostalog, naš sagovornik.