Tema dana 22.01. – gost u studiju načelnik Opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović

Danas smo u bratunačkom studiju, u emisiji „Tema dana“, ugostili načelnika opštine Bratunac Nedeljka Mlađenovića. Sa njim smo pričali o aktuelnostima u Bratuncu, prethodnoj godini, kao i planovima za već započetu 2019. godinu.

“Prethodnu godinu ne možemo posmatrati bez svega što je urađeno i u godinama koje su joj prethodile. Najznačajniji projekat za nas je most ‘Bratoljub’ koji bi u ovoj godini trebalo da bude stavljen u funkciju. To će odmah privući investitore, jer nam se i sada javljaju privrednici iz cijele države koji su zainteresovani za kupovinu parcela i poslovanje u blizini budućeg graničnog prelaza. Takođe, u prethodnoj godini smo završili i još dva veoma bitna projekta – sistem za navodnjavanje koji je pokrio kompletnu teritoriju opštine i novi objekat Doma zdravlja“, započeo je priču načelnik Mlađenović.

Načelnika smo upitali i o tome šta građani mogu da očekuju u ovoj godini.

“Već sam rekao da je za nas puštanje u rad mosta ‘Bratoljub’ od ključne važnosti. Osim toga, vrlo brzo će biti završen i preostali dio radova na regionalnom putu Bratunac – Drinjača, jer je tu ostalo ne više od deset posto ukupnog posla. Planiramo da u ovoj godini završimo i proširenje gradskog vodovoda na kompletnu teritoriju opštine, s obzirom da trenutno imamo višak vode u našem vodovodnom sistemu, a da se seoski vodovodi ne održavaju baš najbolje. Osim toga, ulazimo u priču o obilaznici oko Bratunca, koja će nam biti neophodna. Mi smo uspostavili praksu da za veće projekte apliciramo kod Vlade Republike Srpske, ali i kod stranih organizacija i tu praksu ćemo nastaviti i u ovoj godini. Naravno, biće tu i mnogo manjih projekata, asfaltiranja puteva, renoviranja škola, itd“.

Pitali smo načelnika o odnosima sa višim nivoima vlasti i o međunarodnoj saradnji.

“Sa Vladom Republike Srpske godinama imamo odličnu saradnju. Vlada je u našu lokalnu zajednicu uložila oko 140 miliona evra u prethodnom periodu. Ta uspješna saradnja će biti nastavljena i u narednom periodu. Naravno, trudimo se da imamo dobre odnose i sa Savjetom ministara BiH, gdje smo takođe imali primjere dobre saradnje. Kada govorimo o međunarodnoj saradnji, već početkom februara nas očekuje uzvratna posjeta delegacije Opštine Rošalj iz Rusije, kada ćemo se zvanično pobratimiti. Plan je da se uspostavi i privredna saradnja, naročito vezana za izvoz poljoprivrednih proizvoda. Prilikom te posjete ugostićemo i predstavnike organizacija iz Švajcarske, koji su takođe zainteresovani za saradnju. Moram da istaknem da mi imamo dobru saradnju sa stranim organizacijama kao i sa ambasadama“, prokomentarisao je načelnik Mlađenović