“Tema dana“ – 10. Memorijalni turnir “Miloš Delić“

Juče je održan 10. Memorijalni karate turnir “Miloš Delić“. Tim povodom, u radio rubrici “Tema dana“, ugostili smo takmičare KK “Miloš Delić“ Anamariju Vesić, Magdalenu Vesić i Stefana Mirkovića, kao i sekretara kluba Slobodanku Vitor.

“Karateom se bavim sedam-osam godina, a takmičim nešto više od pet. Na ovom turniru sam osvojila pet medalja, dva zlata u borbama, u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, zlatnu medalju ekipno i u katama za kadetkinje, dok sam srebro osvojila u katama u juniorskoj konkurenciji. Pored sportskih rezultata, karate mi omogućava da upoznajem druge ljude i države. Jedan od najboljih utisaka je takmičenje u Bugarskoj na kome sam ranije nastupila“ rekla je Magdalena Vesić, najuspješnija takmičarka 10. Memorijalnog turnira “Miloš Delić“.

“Karate treniram od pete godine. Na ovom turniru sam osvojila tri medalje, po jedno zlato, srebro i bronzu. Nije mi problem da uskladim treninge i školske obaveze. U školi imam sve petice. I za mene je druženje nešto najbolje što karate donosi“ istakla je Anamarija Vesić.

“Bavim se karateom nekoliko godina. Na ovom turniru sam osvojio dvije bronze i jedno srebro. Opština Bratunac mi je dodijelila priznanje za najuspješnijeg sportistu u svom uzrastu, povodom Dana opštine. Slažem se sa Magdalenom i Anamarijom da je druženje najbolja stvar koju karate donosi“ pridružio se Stefan Mirković.

Sekretar kluba, Slobodanka Vitor, dala nam je informacije o aktuelnostima u klubu i ostatku sezone.

“Ovo je deseti put da organizujemo Memorijalni turnir “Miloš Delić“ i moram istaći da smo svi u klubu veoma zadovoljni. Zadovoljni su i gosti, što je još važnije. Učestvovalo je oko 200 takmičara, iz 20 klubova. Klubovi su iz Republike Srpske, Srbije i Federacije BiH. Najuspješniji klub je KK “Glasinac“ Sokolac, najuspješnija takmičara je naša Magdalena Vesić, a najuspješniji takmičar Miloš Rašević iz KK “Ljubišnja“ Foča. Za nekoliko dana nas očekuje takmičenje u Banji Koviljači. Moram istaći da je otvoren i upis novih članova, a trenutno imamo oko sedamdeset, od kojih se polovina takmiči. Imamo i sekciju u Krasanpolju, sa dvadeset članova i oni su juče po prvi put nastupili. Želim da se zahvalim Opštini Bratunac, jer bez njih teško da bismo mogli organizovati ovaj turnir. Zahavljujem se i vama što pratite sve naše aktivnosti“ zaključila je Slobodanka Vitor.

Piše: M.V.