Tegeltija i Lučić posjetili Vlasenicu

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija i ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić, danas su boravili u Vlasenici gdje su se sastali sa načelnikom Opštine Vlasenica, Miroslavom Kraljevićem i drugim članovima opštinskog rukovodstva. Oni su razgovarali o razvoju ove lokalne zajednice, a obišli su i radove na stambenom objektu namjenjenom raseljenim licima, čija gradnja je finansirana iz Regionalnog stambenog programa.

– Bosna i Hercegovina je uspješna koliko su uspješne njene lokalne zajednice. Ja sam danas sa ministrom Lučićem i saradnicima došao da vidim koliko je uspješna Vlasenica, da podržim načelnika Kraljevića da Vlasenica bude uspješna i razvijena opština. Najveći dio problema Vlasenica rješava u saradnji sa Vladom Republike Srpske, a mi kao Savjet ministara pomoći projektima koji su u nadležnosti zajedničkih institucija – istakao je predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija.

Situaciju u Vlasenici i najvažnije projekte predstavio je načelnik Kraljević.

– Pričali smo o svim problemima koji se tiču Vlasenice, o svim projektima, razvojnim projektima, kako i na koji način se može pomoći Vlasenici. Opšte je poznato da je ključna stvar u Vlasenici skijaški centar ,,Igrište“, kao i Studentski dom. Ono što se tiče direktno ministra Lučića je resor izbjeglih i raseljenih lica, to je ova lokacija, gde se mi danas nalazimo i u toku su radovi na stambeenom objektu za smještaj raseljenih porodica – rekao je načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

– Ova zgrada se finansira u sklopu Regionalnog stambenog programa, tj. od strane Evropske unije kao najvećeg donatora. Važno je napomenuti da lokalne zajednice, odnosno Opštine, učestvuju sa 20 posto svojih sredstava,  zgrada će ostati u trajnom vlasništvu lokalne zajednice – zaključio je ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić.

Ukupna vrijednost projekta u opštini Vlasenica je nešto veća od miliona KM.

Piše: M.V.