Takmičari Kung Fu Ving Tsun kluba Srebrenica nastupiće naredne subote u Brčkom

KFVTK Srebrenica

Članove Kung Fu Ving Tsun kluba Srebrenica u subotu očekuje početak takmičarske 2021. godine. Prvi nastup imaće u Brčkom, a tim povodom, u Temi dana našeg radija, razgovarali smo sa predsjednikom i trenerom srebreničkog kluba, Isakom Džanićem.

– Naš klub će uzeti učešće sa devet takmičara koji će se takmičiti u petnaest različitih starosnih kategorija i disciplina: Taolu Forme radi 8 takmičara i Sanda borbe radi 7 naših takmičara. Nadam se da će svi moji takmičari imati par, da će moći da se takmiče. Ako tako bude, sigurno da ćemo donijeti bar 15 medalja. Već naredne subote, 13. marta očekuje nas Otvoreno prvenstvo Srbije u Somboru, na kojem već treći put učestvujemo. I tamo smo ostvarili dobre rezultate prošle godine. U Sanda borbama smo među 40 klubova dijelili 4. i 5. mjesto, a u formama bili ubjedljivo prvi – rekao je naš gost.

Ovaj klub je ostvario značajne rezultate za četiri-pet godina postojanja.

– Sve medalje su drage, a najdraže takmičenje i medalje su osvojene na Evropskom Kupu u Novom Bečeju. Naravno, tu je i državno prvenstvo, gdje smo dvije godine viceprvaci sa naših petnaestak članova, a tu učestvuju klubovi sa 40 takmičara. U sjećanju mi je ostala i Makedonija, Otvoreno prvenstvo Srbije isto. Nema takmičenja da neko ne zablista- nadovezao se Džanić.

Uz pomenuta takmičenja u Brčkom i Somboru pred klubom je i veliki broj drugih turnira.

– U planu je da, kao i svake godine, posjetimo tradicionalna takmičenja, otvorena prvenstva, Evropski Kup, imamo i naše takmičenje međunarodnog karaktera. Najavili su nam se iz 6 zemalja, pa ćemo vidjeti kako ćemo se organizovati i da li će biti Otvoreno prvenstvo Balkana ili Evrope u sastavu naše tradicionačlnog turnira Srebrenica open – zaključio je Isak Džanić.

Piše: M.V.