Zbog prijetnji: Porodica dječaka s najlonskim dresom Messija napustila Afganistan

Otac petogodišnjaka Murtaze Ahmadija iz Afganistana, dječaka koji je dobio potpisan dres svog fudbalskog heroja Lionela Messija, kazao je da je njegova porodica bila primorana napustiti zemlju usljed konstantnih telefonskih prijetnji.

Mohammad Arif Ahmadi, otac dječaka čija je fotografija u improviziranom dresu od plastične kese putem društvenih mreža obišla cijeli svijet, potvrdio je da se s porodicom preselio u pakistanski grad Quetta, u nadi da će tamo izgraditi bolji život.

Ahmadi je u telefonskom razgovoru za AP kazao da se plašio da će njegov sin Murtaza biti kidnapovan nakon što je postao internet senzacija širom svijeta, jer je od kese s bijelim i plavim prugama napravio dres s brojem 10.

Kako je kazao, život je za njih postao „bijedan“.Nakon što je fotografijom u improviziranom dresu Barcelonine zvijezde dirnuo svijet, iz Fudbalskog saveza Afganistana u februaru ove godine potvrđeno je da će biti upriličeno upoznavanje dječaka i Messija, nakon što su dobili e-mail iz Barcelone za koju igra argentinski napadač.