PREMINUO LEONARD KOEN

Slavni muzičar, umjetnik i pjesnik napustio nas je u 83. godini.

Leonard Koen je mirno preminuo u svom domu, saopštila je njegova porodica.

„Moj otac je otišao mirno, u svojoj kući u Los Anđelesu. Drago nam je da je pred smrt bio siguran da je završio jednu od svojih najboljih ploča. Do posljednjeg trenutka je pisao, i koristio svoj jedinstveni smisao za humor,“ saopštio je Adam Koen, sin muzičara.

Tačan datum i uzrok smrti nisu objavljeni.

Na Koenovoj Facebook stranici navedeno je da nas je napustio veliki vizionar.

„Sa dubokom tugom obavještavamo vas da je legendarni pesnik, kantautor  i umjetnik preminuo. Izgubili smo jednog od najvoljenijih i najplodonosnijih vizionara. Porodica u ovom trenutku moli da se poštuje njihova privatnost,“ navodi se u saopštenju.

Talentovani Kanađanin Koen se još četrdesetih pojavio na sceni kao pjesnik, a prvi album „Songs of Leonard Cohen“ objavio je 1967. godine. Ukupno je izdao 14 studijskih i osam „live“ albuma, a posljednje izdanje „You want it darker“ izbacio je prije samo nekoliko nedjelja, 21. oktobra.

Njegove pjesme o izolaciji, ljubavi, seksualnosti, politici i religiji donijele su mu status jednog od najboljih tekstopisaca, i u karijeri dugoj pet decenija ostao je jedan od kultnih umjetnika, kojeg su mnogi stavljali odmah ispod Boba Dilana.