Jedna žena ubijena, više ranjenih u Londonu!

altJedna žena je ubijena i petoro ljudi povrijeđeno u napadu nožem u centru Londona, a policija je uhapsila napadača i istražuje da li napad ima veze sa terorizmom ili psihičkim poremećajem.

Za napad je osumnjičen 19-godišnji mladić koji je uhapšen na Rasel skveru gdje se dogodio napad. Hitna pomoć je na licu mjesta utvrdila smrt žene koja ima oko 60 godina.

Povrijeđene su još dvije žene i trojica muskaraca, ali nije poznato u kakvom su stanju, prenosi AFP.


Uhapšeni mladić je trenutno u pritvoru u bolnici.


„Prvi pokazatelji ukazuju da je mentalno zdravlje bilo značajan faktor u ovom slučaju i to je jedan pravac istrage,“ rekao je šef protivterorističke službe u londonskoj policiji, Mark Rouli.

On je dodao da bi u ovom trenutku trebalo uzeti u obzir i druge moguće motive, tako da se ispituju i eventualne veze sa terorizmom.

Napad se dogodio u srijedu uveče, a policija je stigla na Rasel skver u 21:30 nakon što je javljeno da naoružani čovjek nožem napada ljude.

On je ubrzo uhapšen, pri čemu je jedan od policajaca upotrebio elektrošoker.

Rasel skver je prometna turistička zona blizu Britanskog muzeja i Londonskog univerziteta u kojoj se nalazi niz hotela.

Ukoliko bude utvrđena veza sa terorizmom ovo bi bio posljednji u nizu terorističkih napada u Evropi, poslije prošlomjesečnih napada u Nici i Normandiji.

Nivo opasnosti u Britaniji je i dalje „ozbiljan“ drugi po visini, što znači da je napad „vrlo vjerovatan,“ navodi Rojters.

Londonska policija je juče saopštila da će povećati broj policajaca na ulicama. Britanski policajci obično ne nose vatreno oružje.

Šef londonske policije Bernar Hogan Hou je autorskom tekstu za nedeljno izdanje Dejli mejla napisao „da nije pitanje da li već kada“ će se u Londonu dogoditi teroristički napad.

izvor:

mondo.ba