Novi dabl-dabl Gajića nedovoljan Temišvaru protiv Oradee

Teško je pronaći nove epitete koji bi opisali odlična izdanja Nikole Gajića u prvenstvu Rumunije. Juče je upisao novi dabl-dabl. U porazu Temišvara od Oradee – 67:77,  košarkšaš iz Bratunca je ubacio 19 poena i uhvatio 11 skokova, uz šut za 3 poena 5/9 (indeks 23 najviši na utakmici). Gajić je trenutno na četrnaestom mjestu po prosječnom indeksu korisnosti u cijeloj ligi. Jučerašnji protivnik tima iz Banata je osvojio tri titule u periodu od 2016. do 2019. godine i radi se o jednoj od najboljih ekipa lige.

Read more

Mjesto u idealnoj petorci rumunske lige postalo rezervisano za Nikolu Gajića!

Nikola Gajić nastavio je sa odličnim nastupima u košarkaškoj ligi Rumunije. U dva meča , koji su odigrani u prethodna dva dana, on je ostvario prosječan indeks 25,5, što mu je donijelo izbor u idealni tim treći put uzastopno. Jedini je kome je to pošlo za rukom tokom ova tri ,,balona“. U pobjedi njegovog Temišvara nad ekipom Atletik Neptun iz Konstance (81:57) Gajić je postigao 19 poena, uhvatio 7 skokova, 4 puta asistirao i ,,ukrao“ 2 lopte (indeks 28), dok je u porazu od favorizovanog Voluntarija (62:87) ostvario dabl-dabl sa 16 poena i 11 skokova (indeks 23).

Read more

Gajić nastavio sa sjajnim izdanjima!

Nikola Gajić je uhvatio pravu formu i nosi svoj tim Temišvar ka plej-ofu rumunske lige. U današnjem ubjedljivom trijumfu nad Atletik Neptunom iz Konstance 81:57, košarkaš iz Bratunca je postigao 19 poena, uhvatio 7 skokova, 4 puta asistirao i ,,ukrao“ 2 lopte. Sve ovo je bilo dovoljno za indeks 28 i epitet najkorisnijeg igrača meča.

Read more

7. april – Međunarodni dan zdravlja

Svakog 7. aprila u svijetu se obilježava Međunarodni dan zdravlja. Ovaj datum je uzet na osnovu prvog sastanka Svjetske zdravstvene skupštine, koji je održan 1948. godine. Sam dan se obilježava od 1950. godine. Cilj je da se svake godine skrene pažnja na neku oblast koja je prioritetna u zdravstvenom smislu. U doba pandemije koronavirusa ove teme posebno dolaze do izražaja.

Read more

NAČELNIK OPŠTINE BRATUNAC UPRILIČIO PRIJEM ZA IVANU PAVLOVIĆ

Danas je načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić u svom kabinetu upriličio prijem za Ivanu Pavlović, koja će predstaviti Republiku Srpsku i BiH na prestižnom takmičenju “Mis Turizma Svijeta” u Kini, koje će biti održano u septembru ove godine. Ivana je danas sa načelnikom opštine potpisala sporazum o sponzorstvu u iznosu 3. 000 KM.

Read more

Međunarodni dan recikliranja – 18. mart

Danas se u svijetu obilježava Međunarodni dan recikliranja – 18. mart. Ovaj datum je ustanovljen 2018. godine i ima za cilj da skrene pažnju na značaj reciklaže otpada. Planeta ima šest najvažnijih resursa: vodu, vazduh, ugalj, naftu, prirodni gas i minerale. Njima je pridodat i sedmi resurs, a to je sve ono što smo iskoristili i što može biti ponovo korišteno.

Read more