Svečano otvaranje dječijeg igrališta

U Bratuncu je danas  svečano otvoreno dječije igralište u blizine buduće zgrade Opštine Bratunac. Simboličnim presjecanjem trake igralište su otvorili načelnik Srđan Rankić i sekretar Crvenog Krsta, Mirjana Ostojić.

„Ovo je projekat je bio planiran krajem 2018. godine, a realizovala ga je Opština Bratunac uz pomoć organizacije Crvenog krsta. Crveni krst je finansirao prateću opremu, odnosno dječije rekvizite, ljuljaške, klackalice i ostalo, a ukupna vrijednost ove donacije koštala je oko 6000 KM. Opština je izdvojila sredstva u vrijednosti od 24000 KM i finansirala uređenje prostora, odnosno platoa na igralištu. Već prvog dana se vidi koliko je našoj djeci drago što se ovo najzad i uradilo i izuzetno mi je drago zbog toga“ , rekao je načelnik opštine Bratunac, Srđan Rankić.

Rankić je najavio aktivnosti i u narednom periodu.

„Danas šaljemo poruku da će buduća lokalna vlast opštine Bratunac posebnu pažnju posvetiti uređenju sportskih terena, igrališta i svega ostalog čemu nije posvećena pažnja u proteklih dvadeset godina. Mi ćemo odmah na proljeće krenuti sa izgradnjom nove zgrade „Dječijeg obdaništa“ tako da stvorimo uslove za rad i život naše djece i očekujemo kapacitet duplo veći od postojećeg“ dodao je Rankić.

Da podsjetimo, Srđan Rankić je juce zvanično stupio na funkciju načelnika ove Opštine, na kojoj je naslijedio Nedeljka Mlađenovića, koji je na toj poziciji bio u periodu od 2001-2020. godine.