SUTRA AKCIJA ČIŠĆENJA RAJSKE PLAŽE

Opština Bratunac u saradnji sa komunalnim preduzećem AD “Gradska čistoća Bratunac“ sutra organizuje veliku akciju čišćenja u okviru, već najavljenog ekološkog programa “April- mjesec čistoće“.
Načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić, pozvao je sve zainteresovane građane, udruženja i sportske klubove da uzmu učešće u ovoj akciji.
-Planirano je da sutra u 08:00 časova zasadimo prvu sadnicu na površini kod Spomen parka Bratunac, a od 08:30 planirali smo čišćenje obale rijeke Drine na području Rajske plaže, rekao je načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić.
Načelnik Rankić rekao je da učešće u ovoj akciji mogu uzeti svi građani stariji od 18 godina, ističući da će za školarce sa teritorije opštine Bratunac biti organizovana posebna akcija sadnje bijelog jasena ispred njihovih škola.
Takođe, načelnik je uputio poziv ugostiteljima, čiji su objekti smješteni na Rajskoj plaži da uzmu učešće u ovoj akciji, te da porade na uređenju oko svojih objekata.
Svi učesnici, dužni su da sa sobom ponesu sav potreban alat za čišćenje i rukavice. Za sve učesnike obezbjeđeni su sendviči i osvježenje.
Ovo je odlična prilika za sve ljubitelje prirode i rijeke Drine, a cilj ove akcije je podizanje svijesti o pravilnom odlaganju otpada.
Vidimo se!
Izvor: Opština Bratunac, fejsbuk stranica