Staza zdravlja

27.07.2020 Piše: urednik

U okviru "Projekta promocija avanturističkog i seoskog turizma na području opštine Bratunac", u vikendu koji je za nama, organizovan je planinarsko-pješački pohod "Stazom zdravlja". Loše vrijeme nije spriječilo 15-tak zaljubljenika u prirodu da se upuste u avanturu dugu 22.6 km i uživaju u svim ljepotama koje nudi ova staza i netaknuta priroda. Početak pohoda planiran je bio u mjestu Repovac a krajnja destinacija bila je na Rajskoj plaži.

Pored učesnika sa područja opštine Bratunac, imali smo aktere i iz okolnih gradova, Ljubovije i Zvornika. U pohodu su učestvovali članovi planinarskih klubova sa ovih prostora ali i nekolicina rekreativaca.

Svi učesnici su izrazili zadovoljstvo stazom i veličanstvenim pogledom koje se otvara sa vidikovca Skaradovice, najvišeg vrha tokom ove staze. On se nalazi na visini od 680 m nadmorske visine.

"Po meni je Skaradovica najljepši vidikovac u Bratuncu, vidimo Cer, Loznicu i neke druge opštine, pogotovo kada je lijepo vrijeme. Staza je super, prohodna, široka i pogodna i za obične rekreativce. Postoje dosta klupa,  mjesta za odmor i nekih manjih vidikovaca koje svakako treba vidjeti." , rekao je Stefan Ivanović, član planinarskog kluba "Kik" Bratunac.

"Iskustvo je fenomenalno. Ako je staza zdravlja, baš je staza zdravlja. Toliko jestivih gljiva smo usput ubrali, kao i borovnice i šumske kupine. Ja se nadam da ćemo u skorijem periodu doći ponovo da posetimo ovu stazu  i jedva čekamo da prenesemo utiske i ostalim članovima našeg kluba." , nadovezala se Slavica Milošević, članica planinarskog društva "Tornička Bobija" iz Ljubovije.

Projekat provodi Udruženje žena "Maja" u partnerstvu sa Udruženjem žena "Priroda", uz podršku Evropske unije, a Projekat razvoj i promociju turizma Vijeća za regionalnu saradnju-RCC.