STARA ZGRADA DOMA ZDRAVLJA KORISTIĆE SE ZA SMJEŠTAJ LICA KOJA SE NE PRIDRŽAVAJU MJERA O IZOLACIJI

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović izjavio je  novinarima da je na današnjem sastanku Štaba za vanredne situacije odlučeno da se prostorije u starom objektu Doma zdravlja odmah opreme i urede, kako bi se u njima mogla smjestiti lica koja se ne pridržavaju mjera kućne izolacije. On je rekao da je odluka o određivanju prostora za tu namjenu donesena na prijedlog Vlade Republike.
„U tom objektu se nalazi desetak slobodnih prostorija, koje su izolovane od nove zgrade Doma zdravlja. Na današnjem sastanku štaba dogovoreno je sa direktorima bratunačkih škola da se, ako  dođe do širenja epidemije izazvane virusom korona a uz saglasnost resornog ministarstva, za tu namjenu koriste fiskulturne sale koje ćemo opremiti za privremeni smještaj“, rekao je Mlađenović.
Navodeći da se pod nadzorom trenutno nalaze 183 osobe i da je za četiri osobe istekao period izolacije od 14 dana, on je naveo i da je bratunačka policija  novčano kaznila u iznosu po 500 KM  tri lica koja, koja su se kretala za vrijeme policijskog časa.
Mlađenović je informisao članove Štaba za vanredne situacije da su nabavljene dovoljne količine sredstava za dezinfekciju objekata i javnih površina, te da je opština Bratunac naručila zaštitne maske za potrebe javnih institucija i građana, ali da ima poteškoća u nabavci rukavica.
„Već se javljaju donatori koji žele da pomognu opštini u provođenju mjera zaštite od virusa. Imamo dovoljne količine hlora, koji je najbolji za dezinfekciju koja se vrši u svih mjesnim zajednicama na području opštine“, poručio je Mlađenović.
Na današnjem sastanku Štaba za vanredne situacije odlučeno je da se iz budžeta opštine izdvoje novčana sredstva   za predsjednike mjesnih zajednica, kako bi mogli informisati Štab o licima koja stižu na njihova područja, kao i osobama kojima je potrebna određena pomoć u novonastaloj situaciji.
„Centar za socijalni rad i Crveni krst su zaduženi za pružanje pomoći građanima a Opština će danas formirati štab za dežurstva 24 časa.Građani će putem telefonamoći da iskažu potrebe, koje će Krizni štab i ostali organi realizovati“, poručio je Mlađenović.
Izvor: www.opstinabratunac.com