Štab za vanredne situacije u Vlasenici: Krsne slave provedite u krugu najuže porodice

U Vlasenici je poštovanje mjera koje su, sa ciljem sprečavanja pojave i širenja virusa korona, propisali republički i opštinski štab, na zavidnom nivou.

Opštinska Komunalna policija redivno kontroliše da li se Vlaseničani pridržavaju svih propisanih odredaba, a tokom predstojećih neradnih dana, kontrole će biti pooštrene.

– U skladu sa instrukcijom Ministarstva uprave i lokalne samouprave, Komunalna policija će obilaziti kompletnnu teritoriju naše opštine i prva dva dana samo opominjati lica koja nemaju propisane zaštitne mjere, s posebnim osvrtom na nošenje zaštitnih maski i higijenskih rukavica. Opštinska uprava je obezbijedila 1.000 zaštitnih maski koje će u naredna dva dana biti podijeljene građanima Vlasenice. Već od subote, moraćemo da djelujemo u skladu sa odlukama Glavnog štaba za vanredne situacije i da sankcionišemo lica koja se ne budu pridržavala propisanih odredaba, čiji je jedini cilj da se spriječi pojava i širenje virusa korona – naveo je zamjenik načelnika opštine Goran Đurić.

Iz Opštinskog štaba za vanredne situacije apeluju na građane da predstojeće krsne slave obilježe u skladu sa trenutnom situacijom, u krugu najuže porodice.

– Molimo naše sugrađane koji proslavljaju Svetog Đorđa i Svetog Marka da se ponašaju u skladu sa preporukama, a to je da obave tradicionalne obrede i krsnu slavu obilježe u najužem krugu, sa što manje gostiju, jer ćemo samo disciplinom i solidarnošću sačuvati i sebe i druge. S obzirom da je naša opština jedna od onih u kojima nema zaraženih virusom kovid 19, budimo savjesni i odgovorni, i potrudimo se da tako i ostane – poruka je vlaseničkog Opštinskog štaba za vanredne situacije.

U prethodnom periodu, u Vlasenici je testirano 27 lica koja su, nakon dolaska iz ugroženih područja, boravila u karantinu i svi rezultati su bili negativni.

Izvor: vlasenica24,info