SŠC: Imamo više nagrada nego učenika

Učenici Srednjoškolskog centra na sastanku kod načelnikaNačelnik opštine Srebrenica primio je delegaciju Srednjoškolskog centra, koja mu je prezentovala učeničke uspjehe ostvarene na brojnim takmičenjima i konkursima.

„ Osvojeni su: prvo mjesto na olimpijadi iz Njemačkog jezika, zlatna medalja na međunarodnoj smotri u Banjaluci „Inost mladih 2018“, dva treća mjesta na regionalnom takmičenju iz fizike, dva treća mjesta na regionalnom takmičenju iz matematike. Ovo je pokazatelj da se i u malim sredima i u malim kolektivima, kakav je naša srednja škola, mogu postići zapaženi rezultati. Naravno da sam i sam ponosan, jer imamo više priznanja i nagrada nego učenika“, zadovoljan je bio Momčilo Cvjetinović, direktor Srednjoškolskog centra u Srebrenici.

Načelnik je dugo razgovarao s učenicima. Interesovalo ga je sve što su mu učenici govorili.

„Kao prvi čovjek opštine sam prezadovoljan što iz Srebrenice konstantno šaljemo pozitivne slike i meni je drago što i sami učenici svojim uspjesima demantuju one koji odvraćaju djecu od školovanja u Srebrenici“, rekao je Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica u izjavi za UPSMedia.

Sami učenici s ponosom govore o ostvarenim rezultatima.

„Na sajmu Inost mladih u Banjaluci smo stekli odlična iskustva. Mi smo otišli s filozofijom da je važno učestvovati i niko od nas nije bio takmičarski nastrojen, a ipak smo osvojili zlatnu medalju“, govori Ilija Gengo, jedan od učenika Srednjoškolskog centra u Srebrenici.

Učenici Srednjoškolskog centra na sastanku kod načelnika„Mi smo načelniku prezentovali naš film, koji smo ove godine prezentovali i na Inostu, koji je posvećen Danu planete Zemlje. Mislimo da smo filmom uspjeli poslati poruku koju smo željeli“, kaže Tijana Marković, učenica drugog razreda Farmaceutske škole.

„Ja se zovem Tijana Pejić i takođe sam učestvovala na sajmu Inost mladih sa temom: Radon je opasnost samo ako ga ignorišemo. Drago mi je da smo uspjeli privući pažnju na sajmu i da smo uspjeli upoznati ljude sa opasnostima koje radon nosi“

„Ja sam Julija Cvjetinović i zajedno sa svoje dvoje kolega sam na Inostu prezentovala rad: Dehidratacija kao nuspojava metabolizma etanola u jetri ili, prostije rečeno, istraživali smo mamurluk“, sa osmijehom govori mlada učenica.