,,Srebrne“ odbojkašice na prijemu kod načelnika Rankića – Opština nagrađuje igračice sa po 100 KM

ŽOK Bratunac kod načelnika Srđana Rankića

Načelnik opštine Bratunac, Srđan Rankić, ugostio je danas kadetsku ekipu ŽOK Bratunac, koja je postala vicešampion Republike Srpske i obezbijedila mjesto na ,,fajnal foru“ prvenstva Bosne i Hercegovine. Odbojkašice i trener Radovan Petković su načelniku poklonili medalju zbog podrške koju je pružio klubu i organizaciji turnira, a načelnik Rankić je istakao da će svaka odbojkašica iz ovog tima biti nagrađena sa 100 KM, iz opštinskih sredstava namjenjenih za sport.

Ženski odbojkaški klub je ostvario istorijski rezultat i to sa selekcijom koja praktično nije uigravana, jer je najstarija ekipa prioritet.

– Na finalnom turniru kadetskog prvenstva Republike Srpske naš klub je zauzeo drugo mjesto, postali smo vicešampion i to je najveći uspjeh našeg kluba u istoriji. Plasirali smo se i na finalni turnir prvenstva Bosne i Hercegovine. Ponosan sam na naš tim, koji je u tri teške i odlične utakmice ostvario dvije pobjede i jedan poraz. Očekujemo možda i bolji rezultat na bh završnici. Naš prioritet je baraž seniorske ekipe za plasman u Prvu ligu FRepublike Srpske, gdje nas očekuju Borac Banja Luka i Velež iz Nevesinja. Klub ima 4 selekcije i broji oko 100 djece. Pionirska selekcija se, takođe, bori za plasman na završni turnir. Konkurisali smo i za domaćinstvo tog turnira, a veliku zahvalnost dugujemo načelniku opštine Bratunac Srđanu Rankiću, koji je pružio svu podršku. Koliko je pazio na nas pokazuje da je u subotu ujutro zvao da pita da li je od Opštine ili njega još nešto potrebno – rekao je Radovan Petković, trener ŽOK Bratunac.

– Protekli vikend prošao je u znaku odbojke. Mislim da je većina građana Bratunca bila u dvorani i prisustvovala kvalitetnim utakmicama, pružajući nam svu moguću podršku. Oni su, zajedno sa našim trenerom, dizali nas kada je to najviše bilo potrebno. O kvalitetu turnira govori činjenica da nijedna ekipa nije ostala neporažena. Svaki set je bio pun preokreta. Bilo je neizvjesno u svakom smislu i mislim da smo pokazali zašto smo u društvu najboljih u Republici Srpskoj. Mi smo dobili Inovu, koja je prvak Bosne i Hercegovine. Ja se nadam da ćemo na završnici prvenstva Bosne i Hercegovije ostvariti još bolji rezultat, jer imamo vremena za pripremu. Nemamo vremena za opuptanje, slijedi nam i seniorski baraž, gdje očekujemo ulazak u Prvu ligu Republike Srpske. Zahvaljujemo se načelniku i Opštini na podršci, jer nam to mnogo znači – dodala je Renata Stjepanović, kapiten kadetkinja Bratunca.

Iz Opštine je ranije najavljeno da će djeca iz Bratunca imati maksimalnu podršku da igraju nivo takmičenja koje sami svojim radom izbore.

 Danas smo upriličili prijem za naše odbojkašice. Čestitam im na ostvarenom rezultatu – vicešampionke Republike Srpske. Poželio sam im uspjeh u daljem radu i takmičenju. Zahvalan sam im na ovim rezultatima, jer je ovo najeveći rezultat što se tiče ŽOK Bratunac. Očekujem da sledeće godine budu prvaci Republike Srpske. Imamo takmičenje predstojećeg vikenda, gdje očekujem da će naše odbojkašice izboriti Prvu ligu Republike Srpske, jer to naše djevojke zaslužuju. To su sve djeca iz Bratunca i to je rezultat rada ovih djevojčica i njihovih trenera. Najavljivao sam ravnomjernu raspodjelu sredstava iz budžeta Opštine Bratunac za sve klubove i ako ovaj klub bude igrao Prvu ligu Republike Srpske, biće obezbjeđena dovoljna sredstva. Ovo je najbolji primjer kluba gdje se radi sa našom djecom. Nemamo igrača koje smo doveli sa strane i igrača koji se bave sport sa ugovorima za plate. Ovo je kvalitet Bratunca. U znak podrške i zahvalnosti, iz budžetskih sredstava namjenjenih za razvoj sporta, članovi ove ekipe i ovi naši pobjednici su nagrađeni sa po 100 KM – naglasio je načelnik Srđan Rankić.

Danas će biti donijeta odluka o domaćinu baraža za popunu Prve lige Republike Srpske.

Piše: M.V.