Srebrenica: Vatrogasnoj jedinici uručena dva nova vozila

Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Srebrenica danas su uručena dva vatrogasna vozila koja su nabavljena od strane Vatrogasnog saveza Republike Srpske uz sufinansiranje opštine Srebrenica. Vrijednost ovih vozila je oko 130 000 KM.

„Vatrogasni savez je odobrio 120 hiljada i mi smo uz sufinansiranje opštine kupili dva terenska vozila koja su opremljena najsavremenijom opremom. Nadamo se da će vozila pospješiti rad Vatrogasne jedinice s obzirom na to da je teritorija opštine razuđena. U ovoj godini smo imali više od stotinu požara koje su uzrokovali nesavjesni građani. Ovo je prilika da apelujemo na građane da budu savjesni .“, rekao je načelnik opštine Srebrenica, Mladen Grujičić.

Izet Suljanović, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenica kaže da je vozila nabavio Vatrogasni savez Republike Srpske uz sufinansiranje Opštine Srebrenica i da se radi o dva terenska vozila od kojih je jedno opremljeno sistemom za gašenje požara na otvorenom, ali se koristi i za spasavanje osoba povrijeđenih u saobraćajnim nezgodama.

 

Izvor fotografije: RTV Srebrenica