Srebrenica: Vandali oštetili privatne objekte na jezeru Perućac

Nepoznati počinilac ili više njih oštetili su privatne parcele i zakupljene prostore na jezeru Perućac na području opštine Srebrenica. Ovo je treći vandalski čin u posljednjih dvadesetak dana na području ove opštine.

Nakon vandalskog uništavanja opštinskih bilborda i uništavanja postera sa likom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, u Srebrenici su sada na meti pojedinci i njihova imovina. Bojan Rankić , koji je uzeo u zakup parcelu na jezeru Perućac od Turističke organizacije Srebrenica kako bi investirao u razvoj turizma, na udaru je ekstremista.

Kaže da svakodnevno dobija upozorenja i prijetnje. U međuvremenu, oštećena je ograda imanja a prilaz parceli pregrađen.

Policija je zbog svih ovih problema već nekoliko puta izlazila na uviđaj. Direktor NP Drina kaže da su pojedini mještani okolnih bošnjačkih sela oko Jezera instruisani jer im smeta i Nacionalni park i sve što radi lokalna vlast ali i institucije Republike Srpske.

Ekstremisti ne mogu da shvate da je Srebrenica u Republici Srpskoj i da je to opština i Srba i Bošnjaka – kaže načelnik Mladen Grujičić. Podizanje tenzija, dodaje, nije ništa novo pred obilježavanje godišnjica stradanja oba naroda.

Grujičić je pozvao nadležne institucija, prije svega policiju da zaštiti imovinu u Srebrenici ali i da što prije pronađe odgovorne za uništavanje imovine.

 

Izvor: rtrs.tv