Srebrenica: Uskoro Srebrenica Wave festival

U Staroj pivnici u Srebrenici će se 28. i 29. septembra po četvrti put održati Srebrenica Wave festival,. Prvo veče festivala, sa početkom od 21:00 čas, goste će zabavljati bendovi ,,Helem nejse“ i ,,Afera“, dok će drugo veče festivala pred srebreničkom publikom nastupiti Laka i lokalni bend ,,Zadnji popis“.

Prethodnih godina festival je trajao i do sedam dana, dok je ove godine ograničen na dva dana. ,,Trajanje festivala u sedam dana iziskuje veću organizaciju i veći broj ljudi, koje nažalost nemamo., tako da ćemo ove godine skratiti na dva dana. Baziraćemo se na ono što mislimo da je najpotrebnije gradu, taj kulturni dio, koji bi mogao oživjeti grad na neki način. Festivalski dani su petak i subota. U petak ćemo početi sa dječijom predstavom , o kojoj ćemo dati više detalja malo kasnije .“- rekao je Muamer Čivić iz organizacije Srebrenica Wave.

Cilj festivala je okupljanje ljubitelja muzike i međusobno druženje u Srebrenici, kao i to da se pokaže tradicionalna gostoljubivost Srebreničana svim ljudima koji dođu sa strane da bi posjetili festival. ,,Prve godine smo imali tu međunarodnu mrežu, imali smo goste iz Italije, Holandije, Francuske, to nam i jeste cilj da napravimo u Srebrenici, takav događaj gdje će biti ljudi sa svih strana svijeta. Tako će biti i sad“- rekao je Čivić za UPSMedia, te dodao da očekuju i goste iz susjednih opština, Bratunca, Srebrenice i Ljubovije.

Članovi iz organizacija Srebrenica Wave pozivaju ljude na druženje , dobru energiju, te obećavaju da će svi oni koji dođu ponijeti samo lijepe utiske sa festivala. Ulaz na sva festivalska dešavanja je besplatan.