Srebrenica: U toku sanacija dva mosta na Križevici

U Srebrenici je u toku sanacija dva mosta preko rijeke Križevice u naselju Plavi Most i Dugo Polje.

Projekti čine nastavak programa oporavka od poplava u saradnji sa preduzećem „Vode Srpske“.

„Naselje Plavi Most pretrpjelo je ogromnu štetu usljed obilnih padavina i poplava. Mi smo ranije u tom naselju uradili sanaciju riječnog korita u dužini od 800 metara. U poplavama je oštećen i most koji je bio jedina komunikacija između tog naselja i ostalih dijelova opština Bratunac i Srebrenica. Sačekali smo da vrijeme dozvoli i prije nekoliko dana smo uveli izbođača radova, biće saniran taj most i jedan uzvodno koji je isto pretrpio oštećenja u poplavama“, rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Vrijednost oba projekta je oko 30.000 maraka.

„To su projekti koje radimo sa ‘Vodama Srpske’. Mi ćemo nastaviti da radimo projekte tog tipa sa ovim preduzećem. Ovo će biti značajno za naselje Plavi Most koje broji preko 60 domaćinstava, dakle, jedna komunikacija koja će biti bolja, savremenija, sa pješačkim stazama, i to je jedna od aktivnosti kojom započinjemo ovu godinu“, dodao je načelnik Grujičić.

Raspisan je i tender za obnovu fasada na zgradama u Srebrenici.

„Tender je raspisan za zgrade u Baratovoj ulici i zgradama iznad parka. Mi ćemo se potruditi da sve zgrade dobiju novu fasadu, dakle, nećemo dozvoliti da bude jedna fasada neurađena, pored svih koje će biti urađene. U ovom sada tenderu su uključene ove zgrade jer je tako i Skupština donijela odluku, i jer su to kreditna sredstva i ona će biti usmjerena u namjenske projekte, a ja ću se potruditi dok radimo ove fasade da eventualno ukoliko je neka zgrada izostavljena i nju uradimo“, izjavio je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Foto: Facebook/Zajedno za Srebrenicu