Srebrenica: U rad zvanično puštena dva rekonstruisana lifta

Nakon 24 godine, koliko nisu bili u funkciji, prva dva, od ukupno šest liftova, danas su zvanično puštena u rad.

Stanarima zgrada Soliter 2 i Lamela 3 na Panađurištu, kažu, to će olakšati život i kretanje, posebno onim starijima.

„Znači lift, lakše je, mnogo je lakše. Ovo je za građane da mogu da se voze, da dođu u stan, ima ovdje i invalida, znači mnogo“, rekao je jedan od stanara Milun Perendić

Liftovi su, kažu izvođači radovi, urađeni po najvišim standardima.

„To je zadnja tehnologija što se tiče same opreme liftova, u ovoj branši nema ništa novije, mi smo ugradili ovdje zadnju tehnologiju, liftovi su pouzdani, bezbjedni. Nama je zadovoljstvo što smo dobili ovaj posao da ga realizujemo. Bitno je da građani imaju bolje uslove, s obzirom da je ovo zgrada sa 11 spratova. Takođe, zahvaljujemo se građanima na gostoprimstvu koje su pružili našim radnicima“,  rekao je Fikret Begović, vlasnik firme – izvođača radova.

„Imamo ukupno šest zgrada koje imaju potrebu za rekonstrukcijom liftova i mi ćemo naredni period iskoristiti da obezbijedimo sredstva kako bismo završili i ta četiri lifta. U ovim zgradama imamo starih i bolesnih osoba koji žive na desetom i jedanaestom spratu, ima osoba koje nisu silazile, ili su rijetko silazile, ali ovo će svima olakšati“, izjavio je načelnik Mladen Grujičić.

Projekat je vrijedan 120. 000 maraka, a ovo su sredstva koja su obezbijeđena od Vijeća ministara.