Srebrenica: U naselju Plavi Most uskoro igralište za djecu

Oko 75 djece koja žive na prostoru mjesne zajednice Plavi Most uskoro će dobiti igralište.

Na inicijativu stanovnika ove mjesne zajednice i nakon razgovora sa načelnikom opštine, uskoro će  biti izgrađeno sportsko igralište za djecu i omladinu.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić je ranije Skupštini Opštine predložio odluku o kupovini zemljišta za ove namjene. Nakon što je odluka usvojena, započeti su pripremni radovi.

„Našli smo lokaciju za igralište, takođe na inicijativu građana mjesne zajednice Plavi Most. Zajednički smo došli do rješenja, ušli smo u proceduru, sklopili ugovor sa notarom. Planirano je da se ogradi parcela, odnosno taj dio terena, da se asfaltira, da se postave koševi, golovi. Trenutno se radi na ravnanju igrališta“, izjavio je za UPSMedia Vladan Milovanović, šef Kabineta načelnika.

S obzirom da Opština nema mogućnosti da finansira kompletan projekat, radovi će teći parcijalno, a igralište će biti uređeno uz pomoć donatora.

„Projekat je, prema nekoj našoj procjeni, vrijedan oko 40.000 – 50.000 maraka, a pošto Opština nema ta sredstva u budžetu, potrebna sredstva ćemo tražiti putem projekata, donatora, različitih institucija… Mi smo za početak kupili zemljište, počeli grube radove koji će se kasnije i nastaviti, ne vjerujem da ćemo uspjeti do kraja godine, ali će na proljeće sigurno biti završen projekat. Ne sumnjam da ćemo naći investitore i za ovu namjenu“, dodao je Milovanović.

Vrijednost zemljišta je 15.000 maraka, a procjenjeno je da bi vrijednost kompletnog projekta iznosila oko 50.000 maraka.