Srebrenica: Svi testirani iz Doma zdravlja negativni na korona virus

Svi testirani radnici srebreničkog Doma zdravlja koji su imali kontakt sa zaraženom osobom iz Skelana imaju negativan nalaz na korona virus, potvrdio nam je direktor ove ustanove Aleksandar Jovanović, koji je, takođe testiran i nalazi se u kućnoj izolaciji.

On je dodao da, zahvaljujući dobroj organizaciji, nije bilo zastoja u radu ove zdravstvene ustanove te oni i dalje nesmetano, u punom kapacitetu, pružaju usluge svojim sugrađanima.

– Redukovali smo određene smjene, odnosno napravili novu organizaciju tako da sve funkcioniše bez problema. Objekat se redovno dezinfikuje kao i ambulanta u Skelanima, gdje je takođe dolazio zaraženi pacijent, ali je ona trenutno zatvorena, a naša Higijensko-epidemiološka služba redovno radi ove poslove kao i dezinfekciju lokalnog karantina u kome se nalazi sedam osoba – kaže Jovanović.

O danima u izolaciji, Jovanović priča kao o privikavanju na nove uslove te navodi da su neke kolege ostale da borave u ambulanti u Skelanima kako bi zaštitili svoje porodice jer su i pored pozitivnog nalaza obavezni na 14 dana kućne izolacije, a srećna okolnost za njega je što ima dvospratnu kuću te je i fizički odvojen od ostatka porodice.

– Boravim na jednom spratu, a oni na drugom. Donose mi hranu, a ja sakupljam suđe, pa ćemo ga poslije mašinski oprati – kaže kroz šalu Aleksandar, koji dodaje da se u ovoj situaciji sve mora prihvatiti pa i izolacija, koja ističe u utorak, 21. aprila.

On je dao preporuku svojim sugrađanima, ali i svima drugima da se pridržavaju propisanih mjera jer samo tako možemo da se izborimo sa korona virusom.

(infobirac.net)