Srebrenica: SIPA pretresla više lokacija

01.12.2020 Piše: urednik

Na više lokacija u Srebrenici i okolini danas su izvršeni pretresi. Pretresena je kuća Bege Bektića, predsjednika OO SDP-a Srebrenica i njegova kancelarija u zgradi Opštine, koji je osumnjičen za krađu identiteta za sada nepoznatog broja lica. Kako se navodi, Bektić je oštećene prijavio za glasanje na lokalnim izborima iz Srbije i time osigurao glasove Mladenu Grujičiću za načelnika opštine Srebrenica.

"Pozdravljamo jutrošnju akciju SIPA-e i Tužiteljstva. To samo potvrđuje činjenicu i sve ono što smo kontinuirano govorili protekla dva mjeseca kada su u pitanju izborni inžinjerinzi i malverzacije oko izbora u Srebrenici. Pripreme za inžinjeringe su trajale dva ili tri mjeseca. Ovo je saom jedan mali dio izbornih prevara koje su se desile, a koje su prepoznate i koje će biti procesuirane, nadam se.  Od institucija tražimo da identifikuje one koji su glasali a nisu imali nijedan lični dokument. Po našim informacija ima oko 1 400, ali mi ne znamo koliko je tačno ljudi glasalo. Postoje imena koja smo pridali bar tri osobe koje imaju na stotine ličnih karata u torbi i koje dijele na dan izbora. Dijelili su ih ljudima koji su imali crvene kačkete na izbornim mjestima." izjavio je na press konferenciji predsjednik Inicijative "Moja adresa: Srebrenica".

"Čuo sam da je SIPA pretresla u porodičnu kuću uposlenika Opštine Bege Bektića i da su dvojica inspektora ispred njegove kancelarije. Šta je u pitanju zaista ne znam ali opet sam pročitao u medijima da je zloupotreba glasačkih listića. Mislim da je ovo presedan  i uigrana priča koja je od 2016.godine za svake izbore koje izgube Bošnjaci. Oni koji su imali dobru komunikaciju sa mnom kao načelnikom i koji su odrađivali svoj posao čestito degradirani su.  Šalje se poruka da će se i sledeći koji budu dobri sa načelnikom biti degradirani. Bego je već duže vrijeme izložen torturi i optužbama da radi za mene. Nameće se atmosfera da svaki Bošnjak koji razmišlja svojom glavom bude linčovan." istakao je Mladen Grujičić.