Srebrenica: Simbolični pokloni učenicima prvog razreda

01.09.2020 Piše: urednik

Učenici centralne i područnih osnovnih škola u Srebrenici danas su krenuli u novu školsku godinu. Ispred „ Prve osnovne škole“ načelnik opštine Mladen Grujičić podijelio je paketiće učenicima prvih razreda. Ove godine u prve razrede u osnovnu školu u Srebrenici upisano je ukupno 48 prvačića. Zbog pandemije korona virusa časovi su skraćeni na 30 minuta, a učenici će biti obavezni da nose maske.

„Kao i svake godine Opštinska uprava dolazi u školu, pozdravi prvačiće i poželi im srećnu školsku godinu, srećan početak. Mi smo u ovakvim okolnostima koje su specifične i teške za organizaciju školske nastave, ali vjerujem da ćemo uspjeti zajedno sa stručnim osobljem i sa roditeljima, sa cijelom zajednicom da sve te mjere provedemo da zaštitimo djecu od pandemije koja dugo traje. Mi smo danas upriličili taj dolazak sa simboličnim poklonima za djecu. Dodijeli smo i 500 zaštitnih maski  osnovnoj školi.“, izjavio je Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica.

Učenici će biti podijeljeni u grupe od po 15 đaka, a časovi će trajati 30 minuta što kako kažu neće znatno uticati na kvalitet nastave.

„Sve je spremno. Hvala Bogu da počinje. Uželjeli smo se svi škole i mi nastavnici, osoblje i učenici. Vidim da su srećni što škola počinje. Okolnosti nisu baš najsrećnije ali nadamo se da će uz poštovanje mjera i kroz neko vrijeme sve ovo brzo proći.“, rekao je Dragi Jovanović, direktor " Prve osnovne škole".

Srebernička osnovna škola sa sedam područnih škola broji oko 500 učenika. Iako se broj učenika u školama smanjuje, ove godine nijedna područna škola neće prestati sa radom, a veliki broj predavanja biće posvećen zaštiti od korona virusa.

Piše: M. U.